Ik Azië: Rui Jun Luong

“In tegenstelling tot Amerika is Nederland niet echt op weg naar inclusiviteit. Zij worden vaak vergeten in debatten over inclusiviteit, anti racisme en discriminatie omdat het genormaliseerd is.”Rui Jun Luong 

Rui Jun Luong is een multidisciplinaire ontwerper met een focus op fotografie en digitale vormgeving.  Voor haar afstuderen aan de Kunstacademie Minerva creëerde ze het spel Guess Who: Asian Edition, die straks te zien is in de groepstentoonstelling van ‘Ik Azië’. 

Haar zoektocht ging ook over het accepteren van het ‘anders zijn’, en het vinden van lotgenoten. Met Guess Who: Asian Edition wil ze laten zien dat Aziaten mooi kunnen zijn en ze een platform geven: het zijn mensen en niet altijd de stereotypen die de media afschilderen. Het levensgrote spel dwingt mensen te kijken, en schoonheid en verschillen te waarderen. 

Naast haar werk als kunstenaar zet zij zich actief in om negatieve stereotypen en racisme tegen te gaan met het met haar opgerichte platform Asian Raisins.

Verken het werk van Rui Jun en de volgende artiesten tijdens de ‘Ik Azië’ expo van 6 mei t/m 30 juni 2022 in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam:

  • Hafu2Hafu van fotograaf Tetsuro Miyazaki
  • Indo World Photo Project – Hoezo Indo? van fotograaf Armando Ello
  • Peranakan van fotograaf Kevin Kwee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.