Ik Azië: Armando Ello

The taller a tree the deeper its roots. – Armando Ello

Armando Ello is freelance fotograaf. Hij is een van vele Indo’s in Nederland die opgegroeid is met weinig kennis over zijn eigen achtergrond. Hij onderzoekt hoe het is om als Indo door het leven te gaan in de groepstentoonstelling van ‘Ik Azië’.

Een Indo is iemand met Indonesische en Europese, vooral Nederlandse, roots. Alleen al in Nederland wonen bijna twee miljoen Indo’s.  Armando’s moeder is Indonesisch en komt uit Kupang, West-Timor, zijn vader is Indo. Hij is zelf in Nederland geboren nadat zijn ouders in de jaren ‘70 naar Nederland emigreerden.

Dit is de eerste keer dat Armando samenwerkt met andere Aziatische kunstenaars, wat hem de kans geeft om zijn Aziatische roots te verkennen. Gewoonlijk was hij altijd meer bezig met de Europese kant van zijn verhaal. 

Het Indo World Project komt voort uit het Hoezo Indo project. Een zoektocht naar de identiteit van het Indo zijn. Armando onderzoekt hoe het verhaal van kolonisatie en dekolonisatie zich wereldwijd verspreid heeft, en hoe het is om als individu met gemengd bloed te leven in verschillende landen en samenlevingen. 

Verken het werk van Armando en de volgende artiesten tijdens de ‘Ik Azië’ expo van 6 mei t/m 30 juni 2022 in de @obamsterdam Openbare Bibliotheek van Amsterdam::

  • Hafu2Hafu van fotograaf Tetsuro Miyazaki
  • Peranakan van fotograaf Kevin Kwee
  • Guess Who? – de Aziatische editie van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.