De Boeken Top 5 van PAC

0

Weet je nog niet welk boek je gaat halen tijdens de Boekenweek? Laat je inspireren door de Boeken Top 5 van PAC!  De schrijvers hebben allemaal een band met Azië, maar deze boeken zijn totaal verschillend. 

Ook vindt je alle boeken (in zowel Nederlands als Engels) in de collectie van OBA. Ren snel naar de boekhandel en/of bibliotheek om jouw exemplaar te halen!

 

 

1: Searching for Sylvie Lee / De perfecte zus door Jean Kwok

In deze spannende roman van de Chinees-Amerikaanse schrijver Jean Kwok gaan we op zoek naar Sylvie Lee. Je volgt de reis door de ogen van haar moeder, haar zus Amy en Sylvie zelf. Het boek leest als een trein en geeft een interessant inkijkje in hoe het is om tussen verschillende talen en culturen op te groeien. 

PAC nam ook onlangs een podcast op, deze is hier te beluisteren

 

2: The Kiss Quotient / Zoen me tot ik zwicht door Helen Hoang

Voor liefhebbers van de romance novel of de chicklit zoals het soms onterecht genoemd wordt. Helen Hoang heeft een heerlijk verhaal geschreven over de dertigjarige Stella die Asperger heeft. Omdat ze weinig ervaring heeft met mannen, huurt ze daarom maar een escort in.

 

3: Lichter dan ik door Dido Michielsen

In deze aangrijpende historische roman geeft Dido Michielsen een stem aan de njai, de vaak onbekende voormoeder van menig Indische Nederlander. De Javaanse Isah probeert te ontsnappen uit de kraton en komt terecht als huishoudster bij een Nederlandse man. Haar aangrijpende leven en zoektocht is onvergetelijk beschreven. 

 

4: Liefde in de grote stad door Sang Young Park

Het debuut van de Koreaanse schrijver Sang Young Park is recent vertaald naar het Nederlands. Het doorbrak in Zuid-Korea veel taboes: het gaat namelijk over queer millennials in Seoul. Het boek gaat over Young en zijn huisgenoot Jaehie in hun zoektocht door het leven en hun verlangen naar liefde. 

 

5: Half door Haroon Ali

De vader van Haroon Ali is Pakistaans, maar zijn moeder is Nederlands. Hij is dus ‘half’, maar zijn broertje uit het tweede huwelijk van zijn vader is ‘heel’. In dit autobiografische boek schrijft Haroon Ali een brief aan zijn broertje en reist hij door het Pakistan van nu op zoek naar zijn eigen identiteit. 

 

Afbeeldingen van bol.com

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.