Weekendtips (17/03/2022 – 23/03/2022)

0

Visual storytellers: Filling in what was left out | 16 t/m 20 maart

Visual Storytellers Maart 2022 (1)

Afbeelding van rosestories.nl

 

Het 1-jarige programma Visual Storytellers is waar nieuwe beeldmakers, met een uniek en diverse signatuur de kans om hun werk te tonen op het gebied van visual storytelling, kunst en digitale cultuur. Tegelijkertijd krijgen de makers individuele coaching en volgen ze in groepsverband verschillende masterclasses. Het programma wordt afgesloten met een groepsexpositie, dat wordt vormgegeven met begeleidende hulp van een curator.

Dit jaar is de expositie Filling in what was left out van 16 t/m 20 maart in The Grey Space in the Middle in Den Haag. Daar kan je het werk bewonderen van de makers Leeza Pritychenko, Miya Wang, Mohamad Zul Ghina, Omar Abdellatif, Samira El- Kaddouri, Silvia Celiberti, Karima Choukeri en Mina Abouzahra. 

Voor meer informatie ga naar https://rosestories.nl/academy/visual-storytellers/

 

Stukafest Amsterdam | 19 maart

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Afbeelding van Stukafest

 

Stukafest Amsterdam vindt dit jaar weer fysiek plaats op 19 maart. Dit jaar is ook het 15-jarige jubileum en dit wordt gevierd met 20 live optredens van verschillende kunstdisciplines. 

Er zijn twee optredens voor ons bijzonder, namelijk die van het jonge multiculturele muziek trio genaamd ARCOA en een energieke one woman show van Sanjeevani.

ARCOA bestaat uit zangeres en celliste Chieko Donker Duyvis, pianist Joshua Lutz en contrabassist César Puente. Hun klank bestaat uit muziek van alle windstreken, die verhalend en tegelijkertijd verfrissend zijn met een sprookjesachtig effect. 

Sanjeevani heeft een achtergrond van zelfstandig uitvoerend theatermaakster en actrice en ze is sinds 2015 bezig om haar cabaret carrière van de grond te krijgen. Sindsdien heeft ze o.a. meerdere finaleplaatsen behaald en een juryprijs voor haar programma GEWOON sanjeevani. 

Tijdens de avond speelt Sanjeevani in op de vragen van ‘Wat is thuis?’Kun je het eten? Hoe kom je daar?’ waar je versteld komt te staan van haar eclectische vitaliteit. 

Voor meer informatie ga naar https://www.stukafest.nl/amsterdam/

 

Fotoserie Moluccan Memories | Nu t/m 21 maart 

Afbeelding van Gery ten Broek | Moluccan Memories

 

Molukkers verblijven al 70 jaar in Nederland, sinds 21 maart 1951. Fotograaf Gery ten Broek heeft daarom een fotoserie gemaakt genaamd Moluccan Memories, dat een ode is aan de tweede generatie Molukkers gevuld met portretten en verhalen van familie en afkomst. 

Voor meer informatie ga naar https://www.museumsophiahof.nl/wat-er-te-doen/fotoserie-moluccan-memories

 

‘Long Live Fashion!’ | nu t/m 27 maart

Afbeelding van textielmuseum.nl

 

In de tentoonstelling Long Live Fashion! in het TextielMuseum ontdek je hoe je kan bijdragen aan een circulaire textielketen. 

De ruimtevullende installatie laat zien hoeveel grondstoffen in onze kleding verwerkt zijn, hoe je in Fixing Fashion actief aan de slag kan gaan met het repareren van kledingstukken, en je kan zien hoe fashion items worden gemaakt met gerecycled textiel in Microfactory. 

Daarnaast inspireren opkomend modetalent en gerenommeerde modeontwerpers je met hun innovatieve en wonderbaarlijke couture mode gemaakt van gerecycled textiel. 

Dit is in samenwerking met ontwerpers Christien Meindertsma, Harm Rensink en textielrecyclingsbedrijf Wolkat. Met werk van onder meer Ronald van der Kemp, Duran Lantink en Matty Bovan. 

Voor meer informatie ga naar

https://textielmuseum.nl/tentoonstellingen/long-live-fashion-2/

 

LU XINJIAN – CITY DNA | nu t/m 27 maart 2022 

Afbeelding van campis.nl

 

Internationale kunstenaar Lu Xinjian heeft een solotentoonstelling bij CAMPIS Assen genaamd ‘City DNA’. De serie bestaat uit een pakkende kijk naar de essentie van een stad en haar architectuur: 15 schilderijen met abstracte plattegronden van wereldsteden. 

Daarnaast heeft Lu een speciale City DNA code gemaakt van Assen, wat ook een centrale plek heeft in de tentoonstelling. Hiermee kunnen bezoekers op een nieuwe manier naar Assen (her)ontdekken. 

Lu is een Chinese kunstenaar dat veel wordt gevraagd om samen te werken met internationale bedrijven, enkele hiervan zijn ook te bewonderen tijdens de tentoonstelling.

In 2005 kwam hij naar Nederland dankzij zijn interesse in Van Gogh en Mondriaan. In 2006 studeerde hij af als FMA master in Interactive Media and Environments aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. 

Voor meer informatie ga naar https://www.campis.nl/city-dna/

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.