PAC – Weekend tips #15

0

Yay, het is alweer de tweede week van December! Dit keer zitten er veel tips tussen die je lekker warm thuis kan doen, lees dus vooral verder!

Between the lines 

Afbeelding van @chaxartxams/ Instagram

Ontdek en bezichtig de unieke werken van kunstschilder Hendrik Valk bij CHAxART! Dankzij de steun van Valk’s familie,  worden er 11 olieverfschilderijen gepresenteerd van deze getalenteerde Nederlandse kunstschilder.

Met zijn schilderkunsten probeerde hij de diepe harmonie in de natuur – de naakte ‘essentie’ uit te drukken. De balans tussen representatie en abstractie zijn op een bijzonder wijze weergegeven in zijn werken, zoals stillevens en prachtige landschappen.  Waardoor Valk’s werken de perfecte belichaming vormen van zijn artistieke filosofie, neem dus gauw een kijkje!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/2ZWUnM0

Boekentip: De droom van de rode kamer

Afbeelding van Bol.com

De ‘droom van de Rode Kamer’ wordt gerekend tot een van de hoogtepunten van de klassieke Chinese literatuur en romankunst en laat zich enkel vergelijken met de allergrootste romans uit de wereldliteratuur. Dit is de eerste Nederlandse vertaling van deze grote Chinese roman, vertaald door Mark Leenhouts, Silvia Marijnissen en Anne Sytske Keijser, die twaalf(!) jaar aan deze grote klus hebben gewerkt.

In tweeduizend bladzijden toont Cao Xueqin de rijkdom van de achttiende eeuwse adel, die leeft achter rode muren en met behulp van broze banden met de keizer probeert vast te houden aan zijn macht. Maar is die rijkdom misschien uiteindelijk toch niet een illusie? Tot dit boeddhistisch-taoïstische inzicht komt de jonge Baoyu: geboren met een stuk ‘bezielde jade’ in zijn mond, een steen van mythische oorsprong. Zijn liefdesleven vormt de rode draad van het grote familieverhaal. De roman is daarnaast bezaaid met gedichten, raadseltjes, liederen, lijstjes en zelfs recepten, die vaak slinkse toespelingen en vooruitwijzingen bevatten. Ga jij dit mooie boek lezen?

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3pyzpf5

 Netflix tip: Love hard

Afbeelding van Bettina Strauss/Netflix

Wil je lekker dit weekend thuis blijven en gezellige kerstfilms bingen? Kijk dan de nieuwe romantische komedie en kerstfilm ‘Love Hard’ van Netflix! De bekende actrice Nina Dobrev en de uit Hong Kong – Amerikaanse acteur en stand-up comedian  Jimmy O. Yang (van o.a. Crazy Rich Asians)  spelen de hoofdrollen in deze film gebaseerd op het dating leven van tegenwoordig. 

De schrijfster (Nina Dobrev) reist 5000 kilometer om met kerst de man te verrassen die ze op een datingapp heeft ontmoet, en ontdekt dan dat ze is genept. Wat zal er uiteindelijk gebeuren? Vertel ons wat jullie ervan vinden en veel kijkplezier!

De slimste mens met Pete Wu

Afbeelding van @petewu/ Instagram

Plof op de bank, zet de tv aan en bekijk vanaf 13 december het nieuwste seizoen van ‘De slimste mens’, met als gast, Pete Wu! Ook zijn er andere bekende BN’ers te zien zoals Yuki Kempees (Muzikant, Kriss Kross Amsterdam) en Milouska Meulens (voormalig presentatrice Jeugdjournaal) etc. Ga jij kijken?

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3GmtdOh

Nooit meer slapen podcast 

Afbeelding van @vpro_nooitmeerslapen/Instagram

Zin om dit weekend lekker te chillen en een podcastje beluisteren? Luister dan de nieuwe ‘Nooit meer slapen’ podcast en late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Je kunt nu alle podcasts terug beluisteren, ook van o.a. actrice en theatermaker Bodil de la Parra, die wij vorige week hebben uitgelicht in onze weekendtips. 

Hierin praat ze over de vergeten Chinese tradities van haar familie die weer belicht werden toen ze samen met haar Chinees-Indische moeder het ouderlijk huis ontruimden. Welke nu zijn nu verwerkt in de voorstelling Dagen van Rijst. Ze vertelt over haar jeugd in het Osdorp van de jaren zeventig; waar haar artistieke ouders wilde feesten gaven, terwijl haar grootouders op een andere verdieping van de flat de Chinees-Indische tradities in stand hielden. Luister het nu terug en enjoy!

Luister hier de podcast: https://bit.ly/3Iq9KxX

Documentaire AVROTROS ‘Klassiek Presenteert Yang Yang Cai’

Afbeelding van @yang.yang.cai/Instagram

Yang Yang Cai is deze zondag te zien in de uitzending op NPO 2 Extra! Daar vertelt de 23 jarige en een van de grootste pianotalenten van Nederland over haar jeugd; hoe ze als kind studeerde in het magazijn van de snackbar van haar ouders, over haar dromen voor de toekomst en over de muziek die ze speelt. Daarnaast komt ze ook uit met haar debuut CD op 17 december en zal ze delen live spelen op zondagochtend vanaf 10 uur in het radioprogramma van Spiegelzaal op NPO Radio 4.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/30a4pts

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.