Holiday tips: Films & Series

0

Yay het is vakantie! Dat betekent dat het tijd is om lekker te chillen en natuurlijk: series en films bingen! Daarom hebben wij voor deze week een paar leuke films en series als tips voor jullie, uitgekozen door het PAC team!  Lees hieronder voor meer info over de films en series.

Films

Spirited Away

Afbeelding van Nu.nl

Spirited Away is een Japanse animatiefilm uit 2001 en is een klassieker van Hayao Miyazaki, geproduceerd door de bekende Studio Ghibli. De film won in 2002 de Gouden Beer op het internationaal filmfestival van Berlijn en in 2003 een Academy Award voor Beste Animatiefilm.Spirited Away gaat over Chihiro die komt terecht in een magische wereld waar een heks regeert, en wie haar niet gehoorzaamt, wordt veranderd in een dier.

Spirited Away kan je bekijken op Netflix.

Howl’s Moving Castle

Afbeelding van Polygon.com

Nog een klassieker van Hayao Miyazaki en Studio Ghibli, is Howl’s Moving Castle.  Howl’s Moving Castle. gaat over een meisje werkt in de hoedenwinkel van haar ouders en ontmoet soms te tovenaar Howl. Wanneer een heks haar geluk ziet, verdoemd zij het meisje tot een vlugge ouderdom. Het meisje vlucht naar het bewegende kasteel van Howl.

Howl’s Moving Castle is te zien op Netflix.

To All the Boys (1,2&3)

Afbeelding van Katie Yu/Netflix

To All The Boys is een driedelige film die je makkelijk kan bingen. De eerste film gaat heet”The Letters Are Out’’ en gaat over Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden.

To All The Boys 1,2&3 zijn te zien op Netflix.

The Half of it

Afbeelding van Netflix

The Half of It is een Amerikaanse romantische dramafilm uit 2020, geregisseerd en geschreven door Alice Wu. Het gaat over Ellie Chu, een 17-jarige Chinese tiener. Ze woont met haar vader in het kleine christelijke en conservatieve stadje Squahamish. Ellies vader heeft zich na de dood van zijn vrouw teruggetrokken in huis en zijn enige bezigheid bestaat erin herhalingen van oude films te bekijken. Ellie voelt zich een buitenstaander. Ze denkt anders dan de meeste van haar leeftijds- en klasgenoten. Deze laatste maken graag gebruik van de slimme Ellie om haar hun essays te laten schrijven. Ellie doet dit tegen betaling en verhoogt zo het gezinsinkomen. Op een dag komt haar klasgenoot Paul Munsky naar haar toe. Hij vraagt Ellie om hem, tegen betaling, te helpen een liefdesbrief te schrijven.

The Half of It is te zien op Netflix.

All My Life

Afbeelding van Pathe.nl

Een mooie film is All My Life,  een inspirerende film, gebaseerd op een waargebeurd liefdesverhaal, waarin een jong stel besluit om hun huwelijksplannen te vervroegen, nadat ze hartverscheurend nieuws hebben gekregen.

All My Life is te zien op Pathé Thuis.

Always Be My Maybe

Afbeelding van Fox.com

Always Be My Maybe is een humoristische romcom film van netflix. Met bekende Aziatische acteurs zoals Ali Wong, Randall Park en Keanu Reeves! Het gaat over Jeugdliefjes botsen met elkaar en praten vijftien jaar lang niet. Jaren later komen ze elkaar als volwassenen tegen in San Francisco. Hoewel de oude vonken er nog zijn, leven de twee in verschillende werelden.

Always Be My Maybe is te zien op Netflix.

Crazy Rich Asians

Afbeelding van Pathé Thuis

Een bekende Aziatische film, is natuurlijk Crazy Rich Asians! Met acteurs zoals Henry Golding Constance Wu en Michelle Yeoh, Gemma Chan etc. Crazy Rich Asians gaat over Rachel Chu is blij om haar vriendje Nick te mogen vergezellen tijdens de bruiloft van zijn beste vriend die in Singapore plaatsvindt. Maar tot haar verbazing komt ze er ook achter dat Nick’s familie ontzettend rijk is en dat hij een van de meest fel begeerde vrijgezellen van het land is.

Crazy Rich Asians is te zien op Pathé Thuis. 

The Farewell

Afbeelding van Npo3.nl

Een mooi film met Awkwafina als hoofdrol gaat over Billi’s familie die terug komt uit China onder het mom van een geveinsde bruiloft en zegt stiekempjes gedag tegen hun geliefde matriarch, de enige die niet weet dat haar leven bijna voorbij is.

The Farewell is te zien op Pathé Thuis. 

Minari

Afbeelding van Esquire.com

Regisseur Lee Iscaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familie­geschiedenis. In Minari volgen we een gezin dat het stadse leven in Korea inruilt voor een eigen boerderij in Arkansas. Tegenslagen zoals de hartafwijking van hun zevenjarige zoon David, en de plotselinge intrek van oma. Met acteurs zoals Steven Yeung en Han Ye-ri.

Minari is te huren op Youtube.

Shang-Chi: The Legend of the Ten Rings

Afbeelding van Pathé Thuis

Ook leuk om weer te kijken: Shang-Chi! De eerste Marvel Film waar de Aziatische representatie terug te zien is. Met acteurs zoals Simu Liu en de bekende Hongkongse legendarische Tony leung. In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi (gespeeld door Simu Liu) het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken.

Shang-Chi is te zien op Pathé Thuis en Disney+.

Burning

Afbeelding van imdb.com

Burning is een Zuid-Koreaanse film uit 2018, geregisseerd door Lee Chang-dong en gebaseerd op het kort verhaal Naya o yaku van Haruki Murakami uit 1983. Burning gaat over Jong-soo die werkt als Parttime koerier in Seoel, maar droomt van een schrijverscarrière. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door een oud klasgenootje, de leuke en opgewekte Hae-mi. Ze staat op het punt om naar Afrika te reizen en vraagt hem of hij in de tussentijd op haar kat wil passen. Jong-soo betwijfelt of het beestje wel echt bestaat, maar valt als een blok voor Hae-mi en stemt graag toe.

De teleurstelling volgt al snel. Hae-mi keert terug met de charmante, mysterieuze Ben die ze in Nairobi heeft opgepikt. Tussen de drie ontwikkelt zich een ongemakkelijke driehoeksverhouding welke verergert door Bens merkwaardige ‘hobby’. Dan verdwijnt Hae-mi spoorloos.

Burning is te zien op Pathé Thuis.

Series

Avatar: The Last Airbender

Afbeelding van theverge.com

De welbekende serie die iedereen wel heeft gekeken in zijn/haar jeugd is  Avatar! Een hele goede serie dat altijd leuk is om te bingen.  De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden.

Avatar is te zien op Netflix.

Sense8

Afbeelding van Netflix

De serie draait rond acht mensen van over heel de wereld die plots mentaal met elkaar gelinkt worden waardoor ze zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens kunnen delen met elkaar, en elkaar kunnen bezoeken. Deze acht “sensates” vormen samen een cluster. Eerst verloopt dit ongecontroleerd waardoor hun persoonlijke leven in de war wordt gestuurd, maar naarmate de tijd vordert leren ze hun band bewust gebruiken. Deze band blijkt onmisbaar om te overleven wanneer de Biological Preservation Organisation (BPO) onder leiding van Mr. Whispers jacht begint te maken op hun cluster alsook andere sensates.

Naast de verhaallijn over de sensates en BPO heeft de reeks ook veel aandacht voor maatschappelijke problemen zoals LGBT+-rechten en seksisme, alsook voor het vormen van een eigen identiteit, religieuze beleving, seksuele geaardheid…

Sense8 is te zien op Netflix.

Itaewon Class

Afbeelding van Netflix

Wat is er nou leuker dan K-drama series te bingen? Itaewon Class is een populaire K-drama in Zuid-Korea en wereldwijd en gaat over Na zijn vrijlating uit de gevangenis opent Park Sae-ro-yi Danbam in Itaewon. Hij wil succesvol zijn en zoekt wraak op Jangga Group. Hij is echter niet al te slim in het managen van zijn bedrijf. Hij ontmoet dan Jo Yi-seo en beleeft een heel avontuur.

Itaewon Class is te zien op Netflix.

Squid Game

Afbeelding van Netflix

Een serie die we natuurlijk niet kunnen vergeten is een van de meest gekeken en populairste Zuid-Koreaanse serie van dit jaar ‘Squid Game’. De negen afleveringen tellende serie, met Lee Jung-jae, Park Hae-soo en Jung Ho-yeon in de hoofdrollen, vertelt het verhaal van een groep mensen die hun leven wagen in een mysterieus overlevingsspel, waarmee er 45,6 miljard won (ruwweg 33 miljoen euro) gewonnen kan worden. De titel verwijst naar het inktvisspel, het laatste van de zes spellen dat door de deelnemers gespeeld moet worden.

Squid Game is te zien op Netflix.

Navillera

Afbeelding van Netflix

Navillera vertelt het verhaal van Shim Deok-chul (Park In-hwan), een 70-jarige gepensioneerde postbode die besluit zijn levenslange droom na te jagen om ballet te leren, wat zijn familie niet behaagt. Op de dansacademie ontmoet hij Lee Chae-rok (Song Kang), een 23-jarige danser die geïnteresseerd raakte in ballet nadat hij verschillende sporten had uitgeprobeerd – zijn moeder was balletdanseres voordat ze stierf aan een ziekte toen hij jong was. Hij heeft het financieel moeilijk en denkt erover ballet op te geven totdat hij Deok-chul ontmoet, wat van gedachten verandert.

Navillera is te zien op Netflix.

Atypical

Afbeelding van Guidinc.nl

Atypical gaat over een tiener met een stoornis binnen het autismespectrum en wilt graag een vriendin,zijn drang leidt naar onafhankelijkheid tot zelfontdekking voor zijn hele familie.

Atypical is te zien op netflix.

Sex Education

Afbeelding van Netflix

Bingewatch alle drie seizoenen van de bekende en populaire Netflix serie Sex Education! Op de middelbare school van de 16-jarige Otis Milburn beheerst de seksuele ontwikkeling het leven van de tieners. Hij is de zoon van de ruimdenkende sekstherapeute Jean F. Milburn, maar zelf seksueel nog onervaren. Zijn beste vriend, de zwarte, openlijk homoseksuele Eric, vertelt hem op de eerste schooldag na de vakantie dat iedereen in hun klas de afgelopen zomer seks heeft gehad, behalve Otis. Als een van zijn schoolgenoten een probleem heeft om klaar te komen tijdens de seks en dit bij toeval deelt met Otis, geeft hij precies de goede raad. Ervaring die hij opgedaan heeft door jarenlang de gesprekken aangehoord te hebben van zijn moeder, zelf schetst hij later in de serie wel de theorie te beheersen, maar absoluut geen praktijkervaring te hebben. Als de rebelse en ongemerkt intelligente Maeve Wiley, lucht krijgt van deze goede raad, stelt ze Otis voor om een kliniek voor sekstherapie op de school te runnen. 

Sex Education is the zien op Netflix.

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.