Cadeautips – Holiday Edition

0

Woohoo, de feestdagen beginnen dit weekend, dus in plaats van onze usual weekendtips, hebben wij nu leuke last minute cadeautips vanuit het PAC team voor jullie! Weet je nog niet wat je moet halen voor je je vriendin of tante en heb je inspiratie nodig? Dan komt deze post goed van pas! 🙂

1. Boba giftcard

Ken je iemand die dol is op boba? Dan is een boba gift card het perfecte cadeau! Het is een klein cadeau, maar wel de perfecte excuus om naar buiten te gaan om gezellig samen boba te halen 🙂 Een paar leuke boba shops zijn bijvoorbeeld Teaguys, SooTea, Chun en ThebobaSpot!

Haal via hier een giftcard van SooTea: https://bit.ly/3Fo9Hkn

 

2. Spelletjes

Altijd leuk om als cadeau te geven, is een leuke bordspel! Check de spellen hieronder.

Tokaido

Tokaido 5th Anniversary - Bordspel - Nederlandstalig | Games | bol.com

Foto van Bol.com

De populaire Japanse spel Tokaido. Hier zul je beginnen aan een bijzondere reis waarop je wel duizend wonderen voor het eerst zult ontdekken. Zorg voor een goede strategie, maar wees ook geduldig zodat je niets mist tijdens deze unieke reis en volledig kunt genieten van de ervaring die Tokaido te bieden heeft!

Haal hier een Tokaido spel: https://bit.ly/33JBlu4

Mahjong

Gratis lessen Mahjong in Gorredijk | Drachtster Courant

Foto van Drachstercourant.nl 

Ook de populaire Chinese bordspel ‘Mahjong’! Mahjong is een gezelschapsspel. Het komt van het Mandarijnse woord Majiang (麻将), in het Standaardkantonees wordt het spel Màa Chuk (麻雀) genoemd. Het is vooral populair onder de ouderen en wordt in vele Aziatische landen gespeeld. 

Aan het begin van het spel worden alle tegels gedekt omgedraaid en op het tafelblad geschud, waarna elke speler ze – nog altijd bedekt – in een dubbele rij voor zich neerlegt. Zo ontstaat een gesloten vierkante muur. Het doel van het spel is om al je tegels in combinaties te sluiten: wie het eerst daarin slaagt “heeft mahjong” en beëindigt het spel als winnaar.

Haal hier een Mahjong spel: https://bit.ly/3qeQ5bS

Pokemon voor Nintendo Switch

Pokémon Brilliant Diamond - Switch | Games | bol.com

Foto van Bol.com

Voor de Nintendo Switch en Pokémon fans, zijn er nu leuke Pokemon spellen beschikbaar zoals de Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl spellen. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn remakes uit 2021 van de Nintendo DS-rollenspelvideogames Pokémon Diamond en Pearl uit 2006.  Ga terug naar het verleden en herontdek Pokemon, Beleef je avontuur opnieuw in Sinnoh en vang, observeer en onderzoek wilde Pokémon om de eerste Pokédex van Sinnoh te maken en te vullen. 

Haal hier de spellen: https://bit.ly/3pncEw1 en https://bit.ly/32vgYjC

 

3. Kookboeken

Ook een geliefde cadeau wat altijd goed valt is een lekkere kookboek! Haal bijvoorbeeld de nieuwe kookboek van Zonneke de Zeeuw van Mooncake.nl genaamd ‘All inclusive aan de keukentafel’ of Fou Fow’s verhalen en recepten!

All inclusive aan de keukentafel

All inclusive aan de keukentafel

Foto van Bol.com

In ‘All-inclusive aan de keukentafel’ deelt Jonneke de Zeeuw (a.k.a. Mooncake) haar verfrissende visie over de stand van zaken rondom diversiteit en inclusie in ons culinaire landschap. Want in de historie van dit vlakke land was er culinair gezien geen betere tijd om te leven dan nu.

Op positieve, humoristische en watertandende wijze deelt Jonneke haar verfrissende visie over de stand van zaken rondom diversiteit en inclusie in ons culinaire landschap. Want divers is dat zeker, maar is het ook inclusief?

Haal hier haar kookboek: https://bit.ly/30SC8b1

Fou Fow’s verhalen en recepten

FouFowCoverDutch.jpg

Foto van Foufowstudio.wixsite.com

Fou Fow’s kookboek gaat over veertig fraaie zuilen voor Het Parool tegen de achtergrond van de pandemie. Over cultuur, identiteit en business, maar vooral over koken en eten. 

Bestel hier de kookboek: https://bit.ly/3H9e2Z2

 

4. Boeken

We hebben weer veel boeken die super interessant en mooi zijn om te lezen, voor kinderen en volwassen! Lees beneden voor alle boeken:

De Bananengeneratie 

Foto van Bol.com

Hij staat midden in de Nederlandse samenleving, maar toch wordt journalist Pete Wu (1985) als Chinese Nederlander ongewild herinnerd aan zijn anders-zijn. Door mensen die hem vragen waar hij nou écht vandaan komt. Of anders wel door de gemiddelde carnavalshit, Meneer Cheung uit Ik hou van Holland, of de grappen van Gordon: ‘Wat ga je zingen? Nummer 39 met rijst?’ 

In dit boek gaat Pete in gesprek met ‘mede-bananen’ die net als hij worstelen met hun Chinese Nederlanderschap. Hij praat met hen over generatieclashes, daten, discriminatie en eenzaamheid. En over het gevecht om jezelf te mogen zijn – bevrijd van clichés. De bananengeneratie is een liefdevolle en verhelderende inkijk in het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu. 

Haal hier zijn boek: https://bit.ly/3FsjDJu

Half

Foto van Bol.com

Een warmbloedig, eerlijk boek over identiteit en familie

Haroon Ali heeft een Pakistaanse vader en een Nederlandse moeder. Na hun scheiding hertrouwde zijn vader met een Pakistaanse en kreeg nog een zoon. Haroon is dus half, maar zijn halfbroer is heel. In een openhartige brief aan zijn broer vertelt Haroon over zijn vervlochten wortels, de afwezigheid van hun vader en de beladen tocht die hij maakte door Pakistan, van noord naar zuid. Welke sporen zijn daar nog te vinden van zijn familiegeschiedenis? En wat voor land treft hij aan in de eenentwintigste eeuw? Haroon reist door een mijnenveld van botsende identiteiten, verstikkende dogma’s en onhoudbare tradities. Hij vecht voor de acceptatie van zijn geaardheid en moderne levensstijl, maar blijft hunkeren naar de goedkeuring en liefde van zijn vader. Zal hij die uiteindelijk krijgen?

Haal hier zijn boek: https://bit.ly/3yRLwsd

Duizend Vaders

Foto van Bol.com

In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden. Het enige wat ze heeft in een wereld vol hoeren, tandpastaverkopers en gokverslaafden is haar rijke verbeelding.

Duizend vaders is een ontwapenend verhaal, even zuiver als tragisch. Geschreven met lichte toets en volkomen dichtbij.

Haal het boek hier: https://bit.ly/3pncKnd

Minor Feelings

Minor Feelings

Foto van Bol.com

Dichter en essayist Cathy Park Hong mengt onbevreesd en provocerend memoires, cultuurkritiek en geschiedenis om nieuwe waarheden over het geracialiseerde bewustzijn in Amerika bloot te leggen. Deze collectie, deels memoires en deels culturele kritiek, is kwetsbaar, humoristisch en provocerend – en het meedogenloze en meeslepende streven naar vitale vragen rond familie en vriendschap, kunst en politiek, identiteit en individualiteit, zal de manier waarop je over onze wereld denkt veranderen.

Deze essays samenbinden is Hong’s theorie van ‘kleine gevoelens’. Als dochter van Koreaanse immigranten groeide Cathy Park Hong op met schaamte, achterdocht en melancholie. 

Met sluwe humor en de zoekende geest van een dichter gebruikt Hong haar eigen verhaal als een poort naar een dieper onderzoek naar het raciale bewustzijn in het huidige Amerika. Dit intieme en verwoestende boek beschrijft haar relatie met de Engelse taal, met schaamte en depressie, met poëzie en vrouwelijke vriendschap. Een radicaal eerlijk kunstwerk, Minor Feelings vormt een portret van een Aziatisch-Amerikaanse psyche – en van de zoektocht van een schrijver om zowel de waarheid te ontdekken als te spreken.

Haal hier het boek: https://bit.ly/3mttur2

Searching for Silvie Lee

Searching for Sylvie Lee

Foto van Bol.com

Het begint met een mysterie. Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder en verdwijnt dan.

Amy, de beschermde baby van de familie Lee, is te jong om zich een tijd te herinneren waarin haar ouders pas geïmmigreerd waren en te arm om Sylvie te houden. Sylvie, zeven jaar ouder, werd opgevoed door een ver familielid in een verre, vreemde plaats en kwam pas op negenjarige leeftijd bij haar familie in Amerika. Timide en verlegen, Amy heeft altijd opgekeken naar haar zus, de felle en onverschrokken beschermer die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.

Een ontroerend verhaal over familie, geheimen, identiteit en verlangen, Searching for Sylvie Lee is zowel een aangrijpende pageturner als een gevoelig portret van een immigrantenfamilie. Het is een diepgaande verkenning van de vele manieren waarop cultuur en taal ons kunnen verdelen en de onmogelijkheid om ooit iemand echt te leren kennen, vooral degenen van wie we houden.

Haal hier het boek: https://bit.ly/3FrrRBA

Waar is mijn noedelsoep?

Foto van Bol.com

Wanneer Sam-Ming op school zit, kijkt hij uit naar de lunchpauze. Dan kan hij smullen van de super verrukkelijke noedelsoep die zijn ouders voor hem hebben gemaakt. Dat is zijn lievelingseten. Maar wanneer Sam-Ming zijn rugtas opent, schrikt hij: zijn noedelsoep is weg! Waar, oh waar is zijn noedelsoep?!?

Waar is mijn noedelsoep?!? is een verhaal dat de culturele diversiteit in onze samenleving viert en de sociale en culturele rol van eten benadrukt. De situatie van samen eten is voor veel kinderen herkenbaar en dit boek helpt om verschillende eetgewoontes en de verbindende kracht van eten te ontdekken. Geschreven door Chee-Han en Reza Kartosen-Wong.

Haal hier het boek: https://bit.ly/3qooBRc

Gebakken rijst met van alles en nog wat

Gebakken rijst met van alles en nog wat!!!

Foto van Bol.com

Ook geschreven door Chee-Han en Reza Kartosen-Wong is hun nieuwste boek ‘Gebakken rijst met van alles en nog wat’! In dit spannende verhaal is er een kookwedstrijd op school. Na dagenlang twijfelen, weet Yuna eindelijk wat ze gaat maken voor de kookwedstrijd: Gebakken Rijst Met Van Alles En Nog Wat. Maar in haar héééle huis is geen rijstkorrel te vinden! Yuna roept de hulp in van haar matties Louise, Omar en Simone. Lukt het ze om op tijd rijst te vinden voor de Gebakken Rijst Met Van Alles En Nog Wat?

Haal hier het boek: https://bit.ly/3J7j6iq

Ogen die schitteren in de hoekjes

Foto van Bol.com

Het valt een jong meisje op dat haar ogen er anders uitzien dan die van haar vrienden. Zij hebben grote ronde ogen en lange wimpers. Het meisje realiseert zich dat haar ogen schitteren in de hoekjes en glanzen als goud, dat ze als halve maantjes schijnen wanneer ze lacht en verhalen vertellen over het verleden en over hoop voor de toekomst. Haar ogen zijn net als die van haar moeder, haar oma en haar zusje en ze zijn prachtig. Ogen die schitteren in de hoekjes is een betoverend lofdicht: een ode aan jezelf. Joanna Ho’s zachte, maar krachtige woorden en Dung Ho’s sprekende illustraties inspireren lezers om hun eigen schoonheid en kracht te ontdekken.

Haal hier het boek: https://bit.ly/3EnRKB2

 

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.