PAC – Weekend tips #13

0

Nieuwe week, nieuwe tips let’s gooo! Check onze website voor nog meer informatie!

Snow Country: Japanese Winter Landscapes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @nihonnohanga/instagram

Winter is coming, dus om alvast in de winter mood te komen kan je naar de nieuwste tentoonstelling ‘Snow Country: Japanese Winter Landscapes’ van het kunstmuseum Nihon no hanga te gaan!

De tentoonstelling zal zich richten op winterse landschapsprenten van de 20e eeuw waar meer dan honderd werken uit hun collectie van prentenmakers te zien zijn. In Japan is sneeuw namelijk al eeuwenlang een inspiratiebron in kunst en literatuur. Poëtische taferelen van besneeuwde stadsgezichten en winter schoonheden zijn een bekend onderdeel van de Japanse houtblokdruktraditie. Dit weekend is de laatste week dat je het kan bezoeken, neem dus gauw een kijkje!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3czWU1p

Groeten uit de Oriënt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @huisvanhetboek/Instagram

Het Huis van het boek presenteert een tentoonstelling gebaseerd op het boek ‘Groeten uit de Oriënt’ en het ontstaan van de stereotypen over de Oosterse wereld, gecreëerd door boeken, filmaffiches, kunstnijverheid en foto’s uit het Westen. Tijdens deze tentoonstelling praten en reageren Kader Abdolah, Abdelkader Benali, Hassnae Bouazza, Shervin Nekuee en Mirjam Shatanawi over stereotypen geportretteerd in boeken en films, de invloed hiervan op de huidige maatschappij, en de westerse blik op de Oosterse Ander plus geënsceneerde foto’s van oosterse vrouwen.

De tentoonstelling richt zich over verschillende thema’s uit verschillende eeuwen, waardoor de bezoeker een reis vanuit het verleden tot heden doorloopt, ga langs en neem een bezoekje!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3oNrHgZ

Here we live and now 2021

Afbeelding gemaakt door @rahirezvanistudio/ Instagram

Time to dance, Korzo en het Nederlands Dans Theater (NDT) vieren met dit jaarlijkse dansevenement het talent dat Den Haag rijk is! Here we live and now, is dé plek om kennis te maken met de Haagse choreografie talenten. Dit keer zijn dat Parvaneh Scharafali, Antonin Comestaz en Zino Schat die samen een korte nieuwe voorstelling hebben gecreëerd. 

Voor de derde keer achter elkaar start en rond Choreograaf Antonin Comestaz het event af. Ook maakt dit jaar voormalig NDT-1 danseres Parvaneh Scharafal van Iraanse afkomst haar choreografie debuut met  haar eerste werk ’dar’ tijdens dit evenement, dit mag je dus niet missen!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3cEGEfH

Nina Bobo

Afbeelding van @koenverheijden/Instagram

“Prachtig is hoe Beekhuizen aangeeft dat voor de soldaten die vochten in Indië dit land was als het paradijs en dat de belofte van regeringswege was dat heel het land aan hun voeten zou liggen. Wat een pijnlijke leugen. Het is fraai gedaan dat de acteurs soms midden in het spel even stilhouden en op Brechtiaanse wijze terzijde stappen, de historische context belichten en weer verdergaan. Zo komen langzaam lang verborgen verhalen aan het licht, alles tegen de koloniale achtergrond.’’ – Theaterkrant

Geregisseerd door theatermaker Koen Verheijden, geeft zijn voorstelling Nina Bobo @theaterkikker de derde generatie Indische Nederlanders een stem, in een veelomvattende koloniale geschiedenis. Gebaseerd op interviews met zijn eigen familieleden en onderzoek naar Nederlands-Indië, probeert Koen Verheijden grip te krijgen op het verhaal van zijn voorouders en de kolonie, wat hij doorvertaalt in Nina Bobo.

Het verhaal gaat over de Indische Saartje die op een dag haar tong inslik. Wat achterblijft zijn honderd vragen en een zoekend kleinkind. We volgen dit kleinkind door de vele pogingen om er achter te komen waarom diens oma op een dag besloot te zwijgen. 

Na afloop praat Koen Verheijden zelf, samen het publiek over het verhaal.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3czUyj4

Makers Festival 

Afbeelding van @huisvoormakers/Instagram 

Leuk! Dit weekend is het Makers Festival @inhetkoorenhuis waar verschillende disciplines en makers samen komen om het Koorenhuis te laten bruisen. Makers die graag buiten hun comfort zone bewegen laten dit zien door middel van exposities tot theater, van kleinkunst tot dans, workshops, inspirerende talks en uiteraard muziek.

Ook leuk: de Indonesische DJ, beeldmaker en creative Nas Hosen aka Nostalgic Nas laat deze zaterdag zijn groovy tropical tunes horen! Van oldskool west-indies zouk, latin, soul, hiphop tot aan disco,  don’t miss it!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3HGXjNP

YPF Young Virtuosi | Yang Yang Cai

Afbeelding van @stadsherstel/Instagram

Geniet van een prachtige piano muziekprogramma van de eerste prijs winnaar van de YPF Piano Competition 2019, Yang Yang Cai in De Duif! In 2021 lanceert Stichting The Young Pianist Foundation (‘YPF’) een serie van 6 concerten in De Duif voor jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de kans krijgen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Deze zaterdag speelt één van de grootste pianotalenten van haar generatie, Yang Yang haar stukken.  Deze getalenteerde jonge pianist geboren in 1998, is afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam en volgt momenteel een studie aan de Accademia Internazionale di Imola in Italië. Grijp je kans en zie haar live spelen! 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3HC5M4S

Netflix tip: Cowboy Bebop

Afbeelding van guidinc.nl

Anime fans opgelet! Sinds vorige week vrijdag heeft Netflix weer een nieuwe anime live action serie erbij gekregen, namelijk de legendarische  Japanse anime serie ‘Cowboy Bebop’.

Cowboy Bebop is oorspronkelijk een Japanse anime serie uit 1998 gecreëerd door Hajime Yatate en gaat over een bont gezelschap van een voormalig huurmoordenaar, een ex-agent, een oplichter, een jonge hacker en een data hond die rondkomen als premiejagers in de ruimte. De live-action serie speelt zich af in het jaar 2171 en concentreert zich op de avonturen van een ongeregelde groep premiejagers die criminelen achtervolgen door het zonnestelsel op het Bebop-ruimteschip. In Netflix’s live action serie spelen acteurs zoals John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda. Zal het net zo goed zijn als de legendarische anime? Kijk en oordeel het zelf!

Bekijk de trailer hier: https://bit.ly/3oWSgQG

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.