PAC – Weekend tips #10

0

Wooo, wat vliegt de tijd voorbij, dit is namelijk al weer de 10e wekelijkse weekend tips post! Check ze hier beneden!

Henna Art by Sayanie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding gemaakt door @shotsbyley/ Instagram

Altijd al fan geweest van henna kunst en wilde je het altijd graag een keertje laten doen? Dan raden wij het aan om naar het event ‘Sughar’ te gaan! De Indo-Caribische gemeenschap wordt hier in het licht gezet door creatievelingen uit de comunity en willen zo hun podium verbreden. Niet wordt er alleen mooie henna kunst gezet op je handen door de getalenteerde artiest Sayanie Mohamed Ali, maar zijn er ook andere dingen te zien zoals een fashion show en kun je daarnaast ook genieten van muziek. 

Ga langs en ontdek het talent, creativiteit en het ‘unseen’…

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3mA8orm

Pete Wu & Lilting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van stayhapenning.com

Fan van romantische film drama’s en lijkt het je interessant om over liefdeslessen te praten? Ga dan naar het ketelhuis deze zondag! Journalist en schrijver Pete Wu, ook wel bekend door zijn docuserie ‘Pete en de Bananen’, praat zondag bij het Ketelhuis over liefdeslessen die je uit films kunt halen. Voor Scènes voor een Huwelijk, heeft hij de romantische dramafilm ‘Lilting’ gekozen van de in Cambodja geboren, Britse regisseur Hong Khaou. De film gaat over een Cambodjaans-Chinese moeder om de dood van haar zoon rouwt als plotseling een vreemdeling op de stoep staat die zegt dat hij zijn zoons geliefde was. 

Ze begrijpen elkaars taal niet en moeten een vertaler inschakelen. De vreemdeling, Richard (Ben Wishaw) blijkt de homoseksuele vriend te zijn van haar overleden zoon. Junn moet er niks van weten en probeert weg te vluchten in de herinneringen aan haar zoon, terwijl Richard juist een band probeert op te bouwen. Heel langzaam lukt dat, en stukje bij beetje beginnen ze aan de hand van hun herinneringen aan de man van wie ze allebei zielsveel hielden, diens leven te reconstrueren.

Na de film praten Pete Wu en andere diverse gasten over de films die gekozen zijn en laat iedereen zijn perspectieven en meningen horen.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3GFlEDh

Other Futures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Otherfutures.nl

Klaar om de multispecies samenleving in de toekomst in te duiken? Tijdens het Other Futures festival komen de gekste en baanbrekende speculatieve visies voor. Dieren, mensen, planten, mineralen, aliens, geesten en meer komen er allemaal in voor. Laat jezelf meenemen in deze vloeiende werelden en verken de toekomst op deze aarde.

Tentoonstellingen, performances, muziek, literatuur, spelletjes noem het maar op, zijn allemaal te vinden in de Other Futures festival, online en offline. Ook zijn er allerlei Aziatische artiesten en makers die hun werk laten zien, zoals bijvoorbeeld de Zuid-Koreaanse producer en visual artiest Jaeho Hwang en Natasha Tontey die ‘andere soorten’ en ‘geesten’ raadpleegt om speculatief te denken en nog veel meer artiesten.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3bsHrzx

The Mother Mountain Institute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @whereiscasco/ Instagram

Een inspirerend artistiek onderzoeksproject en doorlopend kunstwerk van kunstenares Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) genaamd ‘The Mother Mountain Institute’ wordt vanaf deze zaterdag gepresenteerd in het Casco Art Institute in samenwerking met Hartwig Art Production. 

In het onderzoeksproject zijn de getuigenissen verzameld van moeders die hun kind hebben verloren door transnationale en transraciale adoptie. Deze getuigenissen zijn door de kunstenaar verwerkt tot een klankwerk. Ook wordt de kijker om te luisteren en te eren in het gezelschap van de spirituele aanwezigheid van de berg als de ultieme beschermer, die bekend staan om hun spirituele kwaliteiten.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3BBsd5U

Museumnacht 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @museumnacht_amsterdam/ Instagram 

Hou een avondje vrij want de De Museumnacht Amsterdam is deze zaterdag! Op deze avond kan je genieten van tentoonstellingen, workshops, muziek en rondleidingen in maar liefst 55 museums. 

Een leuke activiteit wat je kan doen is bijvoorbeeld de sake spoedcursus en quiz van Otemba Sake bij het Foam musuem. Veel mensen weten niet veel over de populaire Japanse drank, daarom brengt sake sommelier Otemba Sake daar verandering in! Hij laat je de schoonheid van sake zien door je meerdere sake’s te laten proeven. Daarnaast kan je er achter komen welke soort sake het beste bij jou past door het spel ‘Which Sake are you?’ te spelen. 

Ook kun je je eigen origami creatie maken, geïnspireerd op de kunstenaar Yoshihiro Watanabe bij de origami workshop!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3CCo9UA

*Disclaimer: Het Museumnacht is helemaal uitverkocht, maar als je een sjaal t.w.v. 25 bij @theneworiginals krijg je ook een ticket erbij!

T_AKUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @non_native_native/ Instagram

Een mix van experimentele muziek improvisaties sessies, workshops en artistiek onderzoek, is te zien bij het event T_AKUT.  Daar staat het woord ‘angst’ centraal die de Indonesische mensen hadden tijdens het Nederlandse kolonialisme en Japanse militaire bezetting. Muziek was een manier om het gevoel van angst te dempen en het samen genieten van muziek, in die tijd was het dus een erg belangrijk onderdeel van de Indonesische geschiedenis. 

In deze avond gaan ze het gesprek aan over hun onderzoeken over deze periode door middel van historische en persoonlijke archieven en interviews. Muziekculturen worden uitgewisseld in workshops en repetities, wat iedereen op deze avond met elkaar verbindt. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3CKt0TI

 

 

 

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.