PAC – Weekend tips #8

0

Phew, wat gaat de week snel voorbij. We hebben daarom dus weer leuke en tips voor jullie! Check onze website voor meer info!

It’s All Mental – PAC x OBA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Iets wat jullie niet kunnen missen is natuurlijk onze interactieve talkshow ‘It’s All Mental’ bij @obaamsterdam morgen om 20:00!

Het afgelopen jaar zijn we ons bewuster geworden van onze gezondheid. Niet alleen fysiek maar juist ook mentaal. In de Aziatische cultuur is mental health nog vaak een taboe. Zo’n taboe dat gemiddeld vanuit de Aziatische communities veel minder hulp wordt gezocht. Alleen wanneer symptomen zo ernstiger zijn dan dan wordt de weg naar hulp gezocht (soms).

Wing Yan Man gaat in gesprek met verschillende Aziatische Nederlandse vrouwen om te praten over mental health.  (Anita Hubner Janet Lie Phuong Ngo Izadora Shin insta) Inez Bolder van Thrive Amsterdam en Sjan Verhoeven van Impuls en Woordblind, helpen ons de weg te vinden in het zorgsysteem. 

Kijk, leer en praat mee op 22 oktober om 20:00 (live en online).  Klik de link in onze bio voor gratis tickets!

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://bit.ly/3jwUq87 en https://bit.ly/3BSNKYZ

De Japanse Tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van denhaag.nl

Drukke week gehad en wil je even relaxen in de natuur? Ga dan naar de grootste, prachtige en rustige Japanse Tuin in Landgoed Clingendael! Deze historische tuin is een van de mooiste  Japanse tuinen die Nederland rijk is, en de enige van begin 20ste eeuw. 

Dit maakt dat deze tuin een schitterend voorbeeld is van tuinen uit die periode. Zo zie je veel elementen vanuit de Shinto cultuur terug, en enkele elementen met Boeddha.

Japan en Nederland hebben een bijzondere relatie. Nadat Japan zich afsloot voor de buitenwereld, was voor twee eeuwen lang de Nederlandse VOC handeslpost Deshima, de enige verbinding tussen Japan en de buitenwereld.

De periode van isolement, het eigen volkskarakter en de invloeden vanuit het Shinto en Boeddhisme, waren oorzaken van een unieke en zeer eigen vorm van kunstzinnigheid waarvan de Japanse tuinkunst één prachtig voorbeeld van is.

In Japan zijn deze tuinen plaatsen van rust en bezinning, deze soort tuinen stralen dan ook een eigen en wonderbaarlijke sfeer. Prachtige lantaarns en watervaten in verschillende vormen, het mooie paviljoen en symbolische beeldjes zijn te zien in deze tuin. Kom tot rust en neem een bezoekje!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3C794dv

Henna Workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @animaruissen/ Instagram

‘Als social artivist geloof ik in de power of Art. Kunst om verhalen te delen en een space tot bezinning te creëren. ‘

Aanstaande zondag organiseert danseres, en sociaal artiviste Anima Jhagroe-Ruissen een hennaworkshop als ter voorbereiding van de danstheaterproductie  CTRL + ALT + IDENTITY (premiere voorjaar 2022, save-the-date).

Deze productie gaat over de positie van de hindoestaanse Surinaamse vrouwen hier in Nederland, een thema waarvoor Anima zich actief voor inzet. De gecreëerde henna designs, zullen vertaald worden in danstaal. Een bijzonder project waar je dus onderdeel van kunt zijn.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3B38HPI

‘Je voordoen als Aziaat: Asian fishing is in opkomst’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @olilondon/ Instagram

‘Universe’ een nieuwe samenwerking tussen de K-popband BTS en Coldplay stond direct op nr 1 in de Amerikaanse hitlijsten, en ook in Nederland doet dit nummer het goed. 

De Oost-Aziatische popcultuur boekt inmiddels over de hele wereld groot succes. Mai Verbij,kenner van K-pop/J-pop cultuur en presentator vertelde meer over de opkomst en de waarom dit zo goed aanslaat. 

Zo populair dat bijvoorbeeld de Britse Influencer als Oli London, die van ‘Asian Fishing’ en het versterken van de stereotyperen. 

In de nieuwe NPO Bureau Buitenland gaan ze dieper in op de trends binnen K-Pop cultuur met zich mee brengen, samen met Mai Verbij.

Nieuwsgierig? Ga dan naar: https://bit.ly/3lUdY7V vanaf minuut 15.

Tiger Penis Project & Future Museum of Holy Pig 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van kukuangyi.com

Ook dit jaar is de Taiwanese Bio-Designer Kuang-Yi Ku present op de Dutch Design Week – nieuw is zijn werk ‘Perverted Norm, Normal Pervert’

‘Perverted Norm, Normal Pervert’

Kuang-Yi Ku, onderzocht samen met Dr. Joris M. Koene, assistant professor of animal ecology (VU Amsterdam) hybride gender fluidity in relatie tot mens slakken. De kijker wordt wakker geschud om na te denken over wat is normaal en wat is abnormaal.

Check-out Embassy of Inclusive Society, ketelhuisplein Eindhoven, free entrance.

Daarnaast zijn ‘Tiger Penis Project’ waar hij onder meer de Gijs Bakker Award voor ontving te zien. Daarnaast kun je het werk ‘Future Museum of Holy Pig’ dat hij samen te zien met  Yu-Chun Lo en Zong-Yuan Tien ontwikkelde zien.

In ‘Tiger Penis Project’ onderzoekt Ku het vraagstuk hoe je door hybride technologie – eeuwenoude traditionele geneeskunde kunt blijven beoefenen, zonder bedreigde diersoorten te gebruiken. En de cross-over tussen traditionele en westerse geneeskunde.

Kom naar Supermarkt van de Toekomst bij de Embassy of Food – waar dit project te zien is.

‘Future Museum of Holy Pig’ onderzoekt Kuang-Yi Ku samen met designer Yu-Chun Lo en Zong Yuan Tien, hoe een uitbraak (pandemie) resulteert in parallelle werelden. Waardoor religie, rituelen en verhalen, zichzelf moeten herdefiniëren. De diversiteit en de verschillende parallelle werelden openen het gesprek over nieuwe perspectieven…

Voor meer info ga naar: https://bit.ly/3lSj3gY 

Ning Feng

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding gemaakt door Lawrence Tsang

Leun achterover, doe je ogen dicht en geniet van muziek van Bach en Paganini, gespeeld door topviolist Ning Feng.  Volgens BBC Music Magazine (2019): ‘Fengs spel is zo indrukwekkend – de lastige cadens van het eerste deel en het scherzo van het derde deel zijn bijna onmogelijk zijdezacht – dat er absoluut geen twijfel over bestaat wie de echte ster van de show is. Het is misschien wel Feng’s beste release tot nu toe, vastgelegd in een aantrekkelijk natuurlijk geluid’ . 

De zeer getalenteerde en internationaal bekende violist Feng is ook prijswinnaar van de Koning Elisabeth Concours en won in 2006 het Paganini Concours in Genua. Vorig jaar zette hij de 24Caprices van Paganini op cd. En op zondag 24 oktober staat hij dus in het muziekgebouw Eindhoven. Laat je meeslepen in zijn spel en grijp je kans om Ning Feng live te zien spelen!

Voor meer info ga naar: https://bit.ly/3AZiN3U

Liquid Dependencies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @aiwenyin/ Instagram

Yin Aiwen is ontwerper, theoreticus, projectontwikkelaar. 

Ook zij staat met haar interactieve spel ‘Liquid Dependencies’ deze zondag in het Van Abbe Museum voor de Dutch Design Week. 

Ook heeft zij haar Master Design gehaald bij het Sandberg instituut en een BFA in Visual Communication van het Beijing Institute of Fashion Technology.  Daarnaast is zij ook prijswinnaar van De INFORM prijs. 

Aiwen haar werk is meestal relatiegericht, de relatie tussen technologie en samenleving te herontwerpen, opnieuw te ontwerpen en opnieuw vorm te geven. Volgens Aiwen: ’Ik heb geprobeerd om relatiegericht ontwerp te veranderen van speculatieve ontwerptheorie naar praktische richtlijnen voor een nieuwe generatie ontwerppraktijken, te beginnen met mijn eigen initiatieven.’

Liquid Dependencies is dus ook een live action role play, geïnitieerd door ReUnion Network, waarin relaties worden opgebouwd op basis van wederzijdse zorg. In het spel krijgen spelers karakters toegewezen die ze door hun eigen ervaringen tot leven brengen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.