[:nl]Weekend Tips #2[:]

0

[:nl]Het is weer weekend! Dus dat betekent dat het weer tijd is voor een paar weekend tips, check ze hier beneden!

Meer Dan Babi Pangang Podcast Live Show

Foto van meerdanbabipangang.nl
Foto van meerdanbabipangang.nl

Podcast lovers opgelet! De Meer Dan Babi Pangang podcast live show gaat van start! Tot en met het einde van het jaar presenteren zij hun eigen podcast waarin de thema’s eten en identiteit vanuit de Aziatische keuken centraal staat. Meer Dan Babi Pangang is een podcast serie waarbij eten de toegangspoort is om een gast en diens cultuur beter te leren kennen. In dit geval de onderbelichte en vaak onbekende Aziatische gemeenschap. Op donderdag 9 september wordt de eerste Meer Dan Babi Pangang Podcast gelanceerd. Dit gebeurt als live-evenement in Verhalenhuis Belvèdére in Rotterdam. Hierin is kunstenaar Benjamin Li de eerste gast.

Gepresenteerd door Julie Ng, schrijver van het kookboek Maancake & Jasmijn, een van de oprichters van Stichting Meer Dan Babi Pangang en mede-presentator van de MDBP Podcast en Insoo Radstake, onder meer bekend als filmmaker, maken elke 2 weken kennis met inspirerende Aziatische Nederlanders.

Met de podcast willen ze de focus verleggen naar verbinding in de samenleving en de nadruk leggen op datgeen waarin we als mensen overeenkomen. Het vult een leemte op binnen het aanbod van informatie over de Aziatische gemeenschappen en culturen. Stichting Meer Dan Babi Pangang stelt zich ten doel de Aziatische gemeenschap voorbij het stereotype bekend en bemind maken bij een breed nationaal publiek aan de hand van het creëren van verhalen en producties die ontstaan vanuit positivisme, innovatie en vertrouwen op eigen kracht. Verhalen die raken, aan het denken zetten, verbinden, inspireren en motiveren.

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://www.meerdanbabipangang.nl/de-meer-dan-babi-pangang-podcast-gaat-van-start/

of https://verhalenhuisbelvedere.stager.nl/web/tickets/111096649

Trans Dignity March 

Foto van @blackqueertransresistance/ Instagram
Foto van @blackqueertransresistance/ Instagram

Black Queer & Trans Resistance Netherlands, Man.ish Cave, We reclaim our pride en FITe QLuB organiseren onder andere naar aanleiding van de aanval en mishandeling van Mala Badi op 1 september een protest tegen transfobie. Zij werd door meerdere mannen aangevallen, mishandeld en uitgescholden. Deze schade is niet tijdelijk maar voor altijd. Trans mensen leven met constante angst  voor geweld en daar moet verandering in komen. Op 10 september protesteren zij tegen transfobie, komen ze op voor diegenen die niet voor zichzelf kunnen opkomen en strijden ze tegen het systeem. Doe jij mee?

Voor meer informatie ga naar: https://www.facebook.com/events/561578695290261/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22discovery_top_tab%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

 ‘Een wijze vrouw weet dat ze op de schouders van haar voorouders staat’

Foto van thanhhelpt.nl/asiandutchwomans
Foto van thanhhelpt.nl/asiandutchwomans

De grond waarop wij vandaag als Aziatische vrouw staan, is een andere grond dan die  waarop onze moeder heeft gestaan. Het is niet het land waar onze grootmoeders gedanst hebben en waar onze vrouwenlijn vandaan komt. Wat betekent dit voor ons? In hoeverre werkt dit door op onze ontwikkeling – veelal onbewust?  Wat hebben we nodig om ons leven ten volle en gezond te kunnen leven, onze plek in te nemen en ons potentieel te benutten?’ 

Thanh Nguyễn en Phuong Ngo, twee Aziatische Nederlandse vrouwen, professionals op het gebied van zelfrealisatie, systemisch transcultureel (trauma)werk en integratief lichaamswerk, nodigen ze graag uit om jezelf te verrijken met nieuwe inzichten tools samen met gelijkstemden. Op zaterdag 11 september creëren zij een bedding en ruimte speciaal voor Aziatische Nederlandse vrouwen in een mooi stuk natuur voor dit vraagstuk. Een veilige en vrije ruimte om elkaar te ontmoeten en te spiegelen met onze verhalen.

Voor meer informatie ga naar: https://thanhhelpt.nl/asiandutchwomans/

Camera Japan In Rialto VU – At the Terrace 

@camerajapan/ Facebook
@camerajapan/ Facebook

Fan van Japanse films? Dan ben je hier op het goede adres! Camera Japan houdt alvast een voorproefje op zaterdag 11 september in Rialto VU van het festival dat eind september plaatsvindt met twee films uit eerdere edities. Op het programma staat de film ‘At the Terrace’ van Yamauchi Kenji en Sukiyaki van Maeda Tetsu. Ingeleid door Alex Oost, oprichter en directeur van Camera Japan.

In het kort: ‘Een kleine groep vrienden en collega’s ontmoet elkaar tijdens een lome zomeravond op het nieuw aangelegde terras van een chique herenhuis. Een vriendelijk bedoelde opmerking over de ‘elegante’ hagelwitte armen van Haruko, een van de gasten, mondt uit in gekibbel, steken onder water en de onthulling van geheimen. Uiteindelijk lopen de gemoederen zo hoog op dat elke gast iedereen weet te beledigen.’ Het bevat komedie en het is sterk geacteerd van regisseur Yamauchi, gebaseerd op zijn eigen toneelstuk Trois Grotesque.

Camera Japan is een Japans cultureel festival dat sinds 2006 elk jaar plaatsvindt in Rotterdam. Film staat centraal, maar ook is er aandacht voor beeldende kunst, muziek, dans, mode, architectuur, eten en nog veel meer. Elke herfst is een kleine selectie van de beste, vreemdste en meest onverwachte films te zien. Het programma van 2021 in Rotterdam is van 22 – 26 september, die van Amsterdam is van 30 september tot 3 oktober.

Voor meer informatie ga naar: https://www.facebook.com/events/s/camera-japan-in-rialto-vu-at-t/279102506997304/ of 

https://camerajapan.nl/?fbclid=IwAR1XPt6dHHCAQWhM0TkwoqBShfCGvEV1V29jnGi1d2gquMukXDh4MYmd3ZY

CHAxART White tea tasting & collecting

Foto van @chaxartxams/ Instagram
Foto van @chaxartxams/ Instagram

Nice tea meet you! Zin een kopje witte thee? Dan ben je hier welkom! CHAxARTxAMS is Een theehuisgalerij met authentieke Chinese thee en interculturele kunst. Het is een gemeenschappelijke basis die open dialogen & samenwerkingen stimuleert. Samen met hun theemaker en theemeester met meer dan tientallen jaren ervaring in China, selecteren ze zorgvuldig vier variëteiten van 10 jaar oude hoogwaardige oude witte thee om deze verticale proefworkshop in zijn relevantie te presenteren.

Witte thee is een van de vroegste variëteiten in de geschiedenis, algemeen erkend en geliefd vanwege zijn onderscheidende kenmerken en indrukwekkende gezondheidsvoordelen. De kwaliteit van witte thee verandert geleidelijk, afhankelijk van verschillende kwaliteiten en bewaartijd. Wat kwalificeert goede witte thee? Wat zijn de cijfers en het beoordelingssysteem? Wat is het verschil tussen nieuwe en oude witte thee? Hoe kies je het juiste theeservies en de juiste zetmethode om het beste van zijn charmes naar boven te halen? Lijkt dit je interessant? Reserveer dan nu een timeslot!

Reserveren? Ga naar: https://calendly.com/chaxart/white_tea_tasting?month=2021-09

The Garden

Foto van @sarasejinchang_vanderheide/ Instagram
Foto van @sarasejinchang_vanderheide/ Instagram

De film ‘The Garden’ is een reisverslag in vorm en kleur van haar jarenlange aanwezigheid in haar volkstuintje van 330 m2 bij Amsterdam.Vanaf april 2013 tot april 2014 heeft Sara Sejing Chang/ Van der Heide met haar camera heeft ze de bladeren gevolgd die van kleur en vorm veranderen; het opkomen, ontbinden en afsterven van planten en andere bewoners en voorbijgangers van de tuin. Door de cyclus van de tuin spreken cyclische energie en tijd zich uit. En bieden een model voor een heroverweging van tijd en waarde. Een model dat de biologische energieën en ritmes volgt en niet alleen rekening houdt met groei, maar ook met verval, dood en stilte. Processen die vaak worden gecontroleerd in een kapitalistische samenleving die de nadruk legt op de spectaculaire en (buitensporige) lineaire groei.

Een onderdeel van de tentoonstelling is ‘De botanische revolutie, over de noodzaak van tuinieren’ samengesteld door Laurie Cluitmans.[:]

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.