Spotlight – Millennials opgelet! ‘Game of Life’ is about to change your life!

0

Foto gemaakt door Jitske Scholts

Wing, oprichter van 3310 – School for Millennials. Door haar burn-out kwam ze er achter dat we als millennials niet altijd de juiste vaardigheden hebben geleerd om in deze snel veranderende, digitale wereld te leven. Met deze gedachte wilde zij een school oprichten waar we leren over hoe om te gaan met keuzestress, de druk die we onszelf opleggen en wat geluk betekent voor ons. Aangezien we weinig tijd hebben, we niet zitten te wachten om nog extra te studeren en we plezier hoog hebben zitten, creëert zij workshops waar we met en van elkaar leren op een interactieve manier met de nodige memes en throwbacks.

 

Waar gaat ‘Game of life’ precies over en hoe werkt het spel precies? Wat willen jullie dat mensen er mee bereiken als ze dit spel spelen?

In het originele spel Levensweg is het doel zoveel mogelijk geld binnen te harken tot je met pensioen gaat. En zo zijn vele spellen ontworpen uit onze jeugd. Echter nu zijn er ook andere kwesties die belangrijk zijn geworden. Zoals het beste uit jezelf halen in je baan, een leuk sociaal leven leiden, gezondheid, maatschappelijke betrokkenheid etc. Dit spel geeft je de tijd om even stil te staan over wat jij nou echt belangrijk vindt in het leven. Je speelt het spel in een groep van 2 – 6 spelers en samen doorloop je 10 levels. Elk level duurt 10 minuten en heeft een ander thema. Deze thema’s verschillen van overwinnen van angsten tot aan omgaan met verwachtingen van anderen. Uiteindelijk heb je op elk thema even stil gestaan en nagedacht over hoe jij denkt over deze thema’s. Daardoor weet jij beter hoe jij jouw eigen Levensweg in het echte leven speelt.

 

Hoe zijn 3310 – School for Millennials en Felix Meritis samen op het idee gekomen om ‘game of life’ te creëren? 

Onze samenwerking voor de F*ck it Millennial Game Show in 2018 is goed bevallen en we wilden dit voortzetten. Vanuit 3310 was ik altijd bezig om innovatieve manieren te bedenken om kennis over te brengen. Jonne van Felix Meritis gaf mij een artikel van Bregje Hofstede over de moderne versie van het bordspel Levensweg. Geïnspireerd door de thema’s die erin werden besproken, zoals zingeving en de nieuwe weg naar het geluk, hebben we besloten een spel te ontwerpen. In plaats van het originele spel, dat voornamelijk gaat om zoveel mogelijk geld verdienen, wilden we deze inzetten met de vraag: “Wat is onze definitie van succes als millennial?”

 

En wat was jouw persoonlijke motivatie om ‘Game of life’ te creëren?

3310 is altijd een experimenteel proces geweest van nieuwe manieren ontdekken om spelenderwijs te leren. Mijn droom is een museum te bouwen, a la Nemo, waar we als volwassenen dingen leren over het leven, maar op een hele interactieve manier waar je zelf aan de knoppen mag draaien. De kans om dit spel te ontwikkelen staat in lijn met deze droom. En het feit dat ik alles tot in de detail, van het lettertype op het speelgeld tot de kleur van de potloden, in thema heb kunnen uitdenken maakte mij heel gelukkig. Qua leerstof was ik altijd op zoek naar een manier om al mijn kennis te bundelen. Wat eerst bedoeld was als boek, wat ik te passief vond, is nu dit spel geworden. Met mijn eigen kennis en de kennis opgedaan van de vele workshops die ik heb gegeven zag ik waar de grootste vraagstukken waren voor millennials. Deze heb ik zoveel mogelijk hierin verwerkt, maar dan op een luchtige, grappige manier. Ik hoop dat ik door dit spel de millennials heb geholpen beter en bewuster te kiezen hoe zij hun leven willen leiden.

Game of Life is te spelen op zondag 19 september op de locatie Felix Meritis, Keizersgracht 324 Amsterdam.

Voor meer informatie ga naar: https://ywww.3310.school/blog-1/gameoflife

Voor tickets ga naar: https://felixmeritis.nl/programma/levensweg-de-millennial-editie-nl-eng/

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.