PAC Weekend Tips – PAC je podium!

0

Zin om iets leuks te doen dit weekend, maar je weet nog niet wat? No worries! PAC heeft al een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet voor jou. Check het hier beneden. 

Amsterdam Fringe Festival 

Foto door Anna van Kooij

Foto door Anna van Kooij

Zin om dit weekend je creatieve geest te prikkelen of nieuw talent te ontdekken? Dan is het Amsterdam Fringe Festival het perfecte uitje voor jou! Het festival is van 2 september tot 12 september aan de gang en toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. 

De artistieke vrijheid en de onafhankelijke geest zorgen voor een theatrale gekte en het stimuleren van nieuw en jong talent. Het publiek kan kennis maken met (muziek) theaterstukken en live art performances waarvan de uitkomsten je zeker kunnen verrassen. 

Neem bijvoorbeeld de ‘Bodyscan 223’, een media dansevent dat ‘onze tegenstrijdige ideeën over technologie, toegankelijkheid en queer-identiteit onder de loep neemt. Dansers zetten hun lichamen in tegen discriminerende structuren in de samenleving. Samen gaan publiek en performers een futuristische cyberpunkervaring aan.’ Gemaakt door Robin Nimanong (hij-zij-hen) die vorig jaar de Next Best Fringe Award in 2020 ontving. De danskunstenaar stelt zich ten doel ongehoorde stemmen luid te laten klinken in een strijd tegen stereotypen en om meer begrip voor elkaar te ontwikkelen.

Lijkt het je leuk om te gaan? Bestel je tickets hier of ga voor meer informatie naar: https://amsterdamfringefestival.nl/

@amsterdamfringefestival @robin_nimanong @annavankooij

Drifting Lands – Leiden Shorts

@leidenshorts ‘Awkward Apologies’ door Louis HotHotHot
@leidenshorts ‘Awkward Apologies’ door Louis HotHotHot

Zin om inspirerende en culturele short films te kijken? Dan is Drifting Lands op zaterdag 4 september in het Kijkhuis wat voor jou. De 13e editie van Leiden Shorts staat dit jaar in het teken van “Rooted: Dutch Multicultural Society’’. 

Drifting Lands bestaat uit 5 short films die gemaakt zijn door Aziatische filmmakers, zij reflecteren op de bestaande machtssystemen en stellen de notie van identiteiten in vraag. Het stelt een dialoog voor tussen emoties en rationaliteit, dualiteit en non-dualiteit, het zwerven en de nederzetting. Het ​​tegelijkertijd staan in het verontrustende en het thuisland en proberen een dialoog tussen hen op gang te brengen. Waar kunnen we een ons aansluiten? Hoe kunnen we een balans opmaken, wat zijn de bezittingen? De grens ligt tussen het zelf en de ander. 

De 5 short films die te zien zijn, zijn als volgt: 

Mr Hu – Louis Hothothot (China, Nederland/2019)

Through the Mountains Divide, and the Oceans are Wide – Belle Phromchanya (Thailand, Nederland/2020)

Seni, Act 1 – Kent Chan (Singapore, Nederland/ 2019)

Awkward Apologies – Louis Hothothot (China, Nederland/ 2021)

Hominins – Chi-Yu Wu (Indonesia, Taiwan/ 2019)

Curated by Minhong Yu

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://bit.ly/3yKfz3f

@leidenshorts @louisyiliu @bellenuan @kentzqchan @minhong_yu 

Shang-chi and the Legend of the Ten Rings

@Twitter/ Shang-Chi
@Twitter/ Shang-Chi

Yes!!! Een van de meest geanticipeerde films van dit jaar is in de bioscoop, de allereerste Aziatische superheldenfilm.

Het was hoofdrolspeler Simu Liu zelf die Marvel hierom vroeg in 2014 in een Tweet ‘Now how about an Asian American hero’, na de releases van Iron Man, Thor, and Captain America. Liu speelde toentertijd in Kims Convenience. Na 24 Marvels films is het dan eindelijk zo ver. 

In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben. Dat terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie getrokken wordt. Aziatische sterren als Tony Leung, Akwafina, Michelle Yeoh en Bernard Wong spelen een significante rol in een film dat nu al qua impact in het lijst van The Joy Luck Club (1993), Crazy Rich Asians (2018) en Minari (2020) genoemd wordt voor Aziatische representatie.

Beïnvloed door wuxia en films als die van Ang Lee, Zhang Yimou en Jackie Chan, betekent deze film veel niet alleen voor Aziatische representatie, maar ook voor empowerment van Aziaten wereldwijd. 

Los van de hype. Ga dit weekend lekker ontspannen, kijk de film… en laat ons weten wat jij ervan vindt!

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://bit.ly/3yEHUI9

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.