PAC – Weekend Tips #3

0

Woohooo, het is weer bijna weekend! Dat betekent dat het dus weer tijd is voor weekend tips #3. Check ze hier beneden!

Maison Amsterdam

Foto gemaakt door Paul Huf

Fashion lovers opgelet! In samenwerking met Amsterdam Museum en breed scala modeontwerpers opent in de Nieuwe Kerk de modetentoonstelling MAISON AMSTERDAM. 

MAISON AMSTERDAM toont historische topstukken uit de modecollectie van het Amsterdam Museum in combinatie met een grote variatie aan hedendaags design. Mode-icoon, mode-ontwerpster Fong Leng (@fong_leng) is ook te zien. Haar extravagante creaties maakte furore in de jaren ‘70 en beïnvloedde hedendaagse ontwerpers als Bas Kosters, Victor & Rolf en Dries van Noten. 

Aan de hand van 150 ontwerpen van toonaangevende modeontwerpers, vertelt Maison Amsterdam het verhaal over de vrijzinnige, creatieve en ook excentrieke stad Amsterdam. Waar alles mogelijk lijkt te zijn. Elk stuk vertelt het verhaal over vrijheid en onvrijheid, Nauw verbonden met actuele thema’s als duurzaamheid en gender door de ogen van de ontwerper of juist de drager. Bekende namen als Bas Kosters, Iris van Herpen, Jan Taminiau, Viktor & Rolf passeren de revu. Ook de nieuwe generatie krijgt een plek, met ontwerpers als Amber Jae Slooten, maar ook een van PAC’s nieuwe favorieten Romée Mulder en haar merk Hello Guave (@helloguave). 

Niet alleen inspireerde Fong-Leng bekende huidige topontwerpers, ook was de excentrieke en kleurrijke Mathilde de Doelder de muze van mode-ontwerpster Fong-Leng. 37 creaties kocht Mathilde van Fong Leng, 5 van deze aankopen zijn nu te bewonderen in Ruurlo. 

Nieuwsgierig naar meer Extravagante Creaties waar Fong Leng om bekend is geworden? Bezoek de tentoonstelling Fong Leng, nu te zien in Museum More  bij Kasteel Ruurlo.

Voor meer informatie en tickets ga naar:

https://bit.ly/3Aglajp en https://bit.ly/3lvbLhF

 

 

Wong Kar Wai (& Tony Leung!)

Foto van Eyefilm.nl

In de mood voor romantische films?  Of ben je zo onder de indruk van steracteur Tony Leung? In van de grootste en bekendste Hongkong acteurs speelde in alle zes de film van Meester filmmaker Wong Kar Wai. En, het mooie is de meest iconische films, In the Mood for Love, Chungking Express, Happy together and The Hand, zijn nog tot maandag 20 september te zien in Eye Filmmuseum.  Pak je laatste kans om deze in 4k gerestaureerde films te zien, en laat je onderdompelen door de magie die alleen Wong Kar Wai weet te creëren. 

 Een Meester filmmaker, die door zijn perfectionisme over een kleine oeuvre beschikt maar met elke film het publiek en de wereld weet te betoveren. Het is Wong Kar Wai, die in de hoogtijdagen van de Hong Kong Cinema, een diepe indruk heeft gezet in hoe sterk de Aziatische cinema is. In zijn films, gebruikt hij elementen uit verschillende genres, maar weet dit vol sensibiliteit en prachtige kunstzinnige beelden de kijker mee te verleiden. Quentin Tarintino was zelfs zo onder de indruk van de in 1994 geproduceerde Chungking Express, dat hij deze persoonlijk naar Amerika haalt als distributeur. Must-see, voor Wong Kar Wai en Tony Leung’s geweldige acteerwerk.

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://bit.ly/3EyePT9

 

 

Game of Life

Foto van: @yourtruewingman/ Instagram

Let’s play a game! Op zondag 19 september kan je het spel ‘Game of Life’ spelen samen met je vrienden. Gebaseerd op het originele spel Levensweg wat het doel is om zoveel mogelijk geld binnen te harken tot je met pensioen gaat, zijn er nu echter ook andere kwesties die belangrijk zijn geworden. Zoals het beste uit jezelf halen in je baan, een leuk sociaal leven leiden, gezondheid, maatschappelijke betrokkenheid etc. Dit spel geeft je de tijd om even stil te staan over wat jij nou echt belangrijk vindt in het leven. In plaats van het originele spel, dat voornamelijk gaat om zoveel mogelijk geld verdienen, wilden we deze inzetten met de vraag: “Wat is onze definitie van succes als millennial?”

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://bit.ly/3nCSBZW

 

 

Ritual Bells, Global Gongs

Foto door Hans Thé

Weleens een gamelan-orkest horen spelen? 

Gamelan vormt een belangrijk onderdeel van de Indonesische muziektraditie. Vaak denk je dan aan muziek bij religieuze ceremonies of een wayang-poppentheater. 

De Indonesisch-Nederlandse componist Sinta Wullur, brengt hier vernieuwing in. Zij ontwikkelde de Global Gongs, een nieuw gamelan-instrumentarium dat westers gestemd is en uniek is in de wereld. De Global Gongs maakt samenspel met westerse instrumenten mogelijk. Dit leidt tot indrukwekkende hedendaagse east-meets-west composities.

Haar nieuwste productie ‘Ritual Bells, Global Gongs’ is een magisch, theatraal concert waarin 21 zangers en muzikanten het gedeelde verleden van Indonesië en Nederland onderzoeken. Vanaf het begin van de VOC tot aan de geboorte van Indonesië. 

Uitgevoerd door Ensemble Multifoon op de chromatische gamelan, i.c.m. basklarinet en viool. Met zang van de twee Aziatische solisten Bernadeta Astari en Ilyas Nadjafi en Neon koor. Het geheel wordt geleid door dirigent Fokko Oldenhuis.

Voor meer informatie en tickets ga naar: https://www.sintawullur.com/

 

 

Fite Qlub X KABRA

Foto van short film Clarice Gargard

Fite Qlub en Kabra nodigen je uit voor een weekend festival vol stomende, sexy, queer en trans BIPOC-gecentreerde genezing en vreugde. In deze moeilijke tijden willen ze samenkomen om voor elkaar te zorgen en gezamenlijk vreugde vinden in onze diepste, donkerste geneugten. Workshops, discussies over bondage, sensuele beweging, nazorg, mentale gezondheid zijn allemaal te beleven op het festival.

Een van de performers die op zondag 19 september gaat performen is Fazle Shairmahomed, hun creëren dekoloniserende rituelen, performancekunst en dans. Hun werk daagt ook de manier uit waarop we de wereld om ons heen waarnemen door middel van thema’s als dood, wedergeboorte, voorouders, erbij horen, koloniale geschiedenissen en genezing, wat hun ook inspiratie geeft. 

In de laatste paar jaren hebben hun samengewerkt met verschillende communities waar hun bij toebehoren zoals: de queer, Surinaams, Indonesisch- Caribisch, Moslims en activisten communities.  

De reis van hun leven leidde ook tot diepe vermoeidheid. Samen met Fite Qlub willen hun verbinding maken in een dekoloniserende act gecombineerd met het gevoel van plezier. Terwijl we onszelf confronteren met onze gevoelens van uitputting en de dynamieken van het geven en ontvangen.

Voor meer info en tickets ga naar: 

https://bit.ly/3CgAgG1

 

 

Respire

Foto van @studio_jennifer_tee/ Instagram

Jennifer Tee, winnaar van de ‘Amsterdamprijs voor de Kunst’ in 2020 laat ‘Respire’ zien. Haar nieuwste project, waar ze 2 jaar lang bladeren heeft verzameld in Sonsbeekpark in Arnhem.

In Respire vertaalt ze dit in een serie van textieles met borduursels. Met gedroogde bladeren en gescheurd verkleurd papier heeft zij collages gemaakt.

Jennifer Tee is bekend door haar werk The Soul In Limbo (2015), Tulip Palepai, navigating the river of the world (2017) en winnaar van ‘Amsterdamprijs voor de Kunst’ in 2020. Haar werk omvat sculptuur, installatie, performance, fotografie en collages, allemaal met een breed onderliggend referentiekader. 

Van centraal belang is Tee’s interesse in de tussentoestand van wat zij de ziel in het ongewisse noemt. 

Tee onderzoekt ook het hedendaagse leven, met zijn interculturele identiteit en verhalen, zijn instabiliteit en complexiteit, en zijn potentieel voor het verlies van identiteit, taal en verwantschap met originele culturen. 

Daarnaast onderzoekt Tee verschillende vormen van utopische concepten van het leven en hun potentieel om een ​​nieuwe, mooiere en meer soulvolle wereld te creëren.

Voor meer informatie ga naar: https://www.teeteetee.nl/work

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.