[:nl]PAC wenst iedereen een kleurrijk, harmonieus en gezond Jaar van de Os![:]

0

[:nl]12 februari 2021 start het nieuwe maanjaar en staat dit jaar in het teken van de Os. Het wordt een jaar van doorzettingsvermogen, hard werken, positiviteit en oprechtheid. Een jaar om net als de Os de schouders er onder te zetten en steun te bieden aan elkaar om er iets moois van te maken.

Het nieuwe maanjaar (Lunar New Year), ook wel het Lentefeest genoemd, wordt door vele Aziatische communities over de hele wereld gevierd: van het Chinese chunjie, Koreaanse Seollal, het Japanse Ryukyuan, het Mongoolse Tsaagan Sar, het Nepalese en Tibetaanse Sonam Losar tot het Vietnamese Tết met elk hun eigen variant. De viering is een waar familiefeest en draait om ‘thuis komen’, zoals wat bij ons Kerst is. Het huis wordt schoon gemaakt om het oude weg te vegen en nieuw geluk te verwelkomen. Het nieuwe jaar mooi starten, samen met je naasten en met een heerlijk feestmaal op tafel.

Met de COVID-pandemie gaande, zullen velen het fysieke nabij zijn van hun familie en vrienden missen. Veel evenementen zullen online gaan plaatsvinden. Na veel beproevingen het afgelopen jaar,hopen we dat we met z’n allen wijzer uit de crisis komen.

Rijke voedingsbodem opgebouwd voor meer impact

Het Jaar van de Rat was een zeer roerig jaar. Het virus dat om ons heen sloeg, de polarisatie en de enorme toename in (verbaal) geweld en kwetsende uitlatingen. Mensen zijn enorm geraakt – fysiek, mentaal en economisch.
Daarentegen bracht het jaar ook ons als mens dichter bij elkaar. De verschillende Aziatisch- Nederlandse gemeenschappen stonden op. Vele initiatieven kwamen van de grond en Omroep PAC werd opgericht: een podium voor verhalen vanuit Aziatisch-Nederlands perspectief om de zichtbaarheid en representatie van Aziatische Nederlanders duurzaam te verbeteren. Een platform voor talentontwikkeling en rolmodellen en voor meer verbinding van Nederland met Azië. Weliswaar hebben we in 2020 de 50.000 leden niet gehaald, onze inspanningen zijn niet ongehoord gebleven. Een rijke voedingsbodem is opgebouwd, dat leidt tot nieuwe samenwerkingen en verbindingen voor meer impact. We gaan in 2021 gewoon door!

Het Jaar van de Os brengt meer nieuwe verhalen

Schouders eronder voor het Jaar van de Os, er is werk aan de winkel. In 2021 blijven we programma’smaken en nieuwe verhalen vertellen vanuit Aziatisch-Nederlandse perspectieven. Podium en kansen creëren om meer talenten en rolmodellen aan het woord te laten komen en wij/zij-denken doorbreken. En ja, je kan ons nog steeds steunen door lid te worden en onderdeel te worden van ons brede netwerk van mensen met een sterke link met Azië. Volg ons op social media en houd onze activiteiten in de gaten.[:]

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.