Samen tegen Racisme: No Asians!

0

Op vrijdag 30 oktober 2020 was de livecast No Asians! uitgezonden in samenwerking met Pakhuis De Zwijger. Tijdens de livecast praten drie tafelgasten over de beeldvorming van Aziatisch ogende mensen in de Nederlandse media. Zoals ‘Hollywood-Chinees’ illustreert, is de manier waarop films, series en foto’s mensen van Aziatische afkomst portretteren erg eenzijdig en daarom problematisch. Problematisch, aangezien deze stereotiepe voorstellingen bepalen hoe mensen door de rest van de samenleving worden bekeken en behandeld. Hoe ziet deze beeldvorming eruit? Welke impact heeft het hebben van een eenzijdige beeldvorming over een hele groep en zien we al verandering in die beeldvorming van Aziatisch uitziende Nederlanders?

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.