Ilyaz Nasrullah
Digitaal strateeg en tech journalist

Ilyaz Nasrullah adviseert startups, grootbedrijven en overheden over hun digitale strategie en digitale innovatie. Digitale technologie wordt volgens hem te vaak als doel op zich gezien, waardoor de mens uit het oog verloren wordt. En dat terwijl Ilyaz digitale technologie juist als een belangrijk middel ziet om onze levens en de samenleving aangenamer te maken.

Om dat menselijke geluid over de digitale technologie te laten horen, is Ilyaz columnist geworden voor Trouw. Zijn columns hebben als doel om lastige onderwerpen makkelijk begrijpbaar te maken, zodat ook ‘digibeten’ de impact van die technologie goed snappen.

LinkedIn
Twitter

Kai Verbij
Meervoudig wereldkampioen schaatsen

Kai Verbij is een Nederlandse langebaanschaatser en meervoudig wereldkampioen sprint. Kai begon op zesjarige leeftijd met schaatsen in Den Haag en debuteerde op zeventienjarige leeftijd bij Jong Oranje. In 2017 werd hij wereldkampioen sprint in Calgary, in 2020 behaalde hij in Salt Lake City  op het wereldkampioenschap afstanden goud in het onderdeel teamsprint en tijdens de WK in Heerenveen in 2021 goud op de 1000 meter. Naast een imposante schaatscarrière is Kai samen met zijn jeugdvriend Ken Kitazato muziekproducent met een  muziekgenre dat door hen als “chill, hard met soms wat Japanse invloeden” wordt beschreven.

LinkedIn
Instagram

Mei Li Vos
Parlementariër

Mei Li Vos is fractievoorzitter Eerste Kamer voor de Partij van de Arbeid. Van 2007 tot 2010 was Mei Li Tweede Kamerlid waar ze zich bezighield met marktwerking, financieel toezicht en de flexibele arbeidsmarkt. Naast haar politieke werk is Mei Li ambassadeur van de Stichting Nederlands Debat Instituut waar ze jongeren de middelen geeft om zichzelf en de eigen agenda te laten horen. Als voorzitter van de Adviescommissie Cultuurverkenning van de gemeente Utrecht voert ze gesprekken met de kunst- en cultuursector over nieuwe aanvragen binnen het Utrechtse cultuuraanbod. Mei Li schrijft columns voor Vrij Nederland en Volkskrant Banen over de wereld van werk, de verzorgingsstaat en de polder.

LinkedIn
Instagram