Kerstgroet 2023

Quit. Don’t quit.
Noodles. Don’t noodles.
You are too concerned about what was and what will be.
There is a saying: yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift.
That is why it is called the present.*

Een cadeautje. Met de feestdagen voor de deur, zijn we heel blij met de resultaten die we met Pan Asian Collective (PAC) het afgelopen jaar hebben behaald: zichtbaar meer Aziatische representatie met meer rolmodellen, meer diverse verhalen en een verbindende en sterke community.

De eerste editie van de Pan Asian Awards was een van de hoogtepunten. De ruimte die we hiermee hebben gecreëerd voor en met elkaar is een belangrijke stap om zichtbaar te worden in de Nederlandse media, kunst, cultuur en samenleving. De nieuwe verbindingen die we met elkaar hebben gemaakt, zien we direct terug in nieuwe initiatieven.

Programma’s als onze boekenclub, de boekencollectie en de rebranding naar Pan Asian Stories, laten zien hoe belangrijk onze eigen verhalen zijn, gemaakt vanuit onze perspectieven. En hoe belangrijk het is dat er ook hiervoor voldoende ruimte is. Komend jaar breiden we dan ook uit met de boekenclub naar Den Haag en Rotterdam! Meld je hier aan!

Ook de Pan Asian Stories podcast die Marijke met Lisa en vanaf 2024 met Liang maakt, is goed beluisterd. Het biedt gespreksstof en verbindt schrijvers met PAC.

Ook zijn we gestart met ‘Verborgen geschiedenis’ om verhalen en erfgoed die nog niet zichtbaar zijn vast te leggen, te verzamelen en te delen.

Samen met diverse partners als o.m. Rose Stories, Theater Oostpool, Nederlands Filmfestival werkt PAC daarnaast aan het versterken en vergroten van de verbindingen en zorgt ervoor dat Aziatische representatie en verhalen ruimte krijgen in het veld. Zo organiseren we ook in 2024 een reeks nagesprekken bij de voorstelling Happy in Holland, en gaan we samenwerken met Netflix.

Op de achtergrond zijn we als PAC hard bezig om deze ruimte te creëren voor alle creatieven en professionals met Aziatische roots. We zijn gesprekspartner bij OCW, hebben gesprekken gevoerd met beleidsmedewerkers en de staatssecretaris voor Media en Cultuur, en zijn continue in gesprek met diverse fondsen, diverse gemeenten en diverse ministeries en (media)partijen.

2023 heeft laten zien hoe belangrijk herkenning en erkenning voor onze communities zijn, jezelf herkennen en elkaar erkennen voor wie ze zijn. Dit kunnen we voor elkaar en met elkaar doen!

We zien hoeveel veerkracht het vraagt om ruimte te kunnen creëren. Maar als het lukt is de impact groot! En ook 2024 gaan we door en zijn we bezig met mooie (nieuwe) samenwerkingen!

Ook in 2024 willen we samen met jullie impact maken voor meer zichtbaarheid en representatie en daar hebben we ook jullie steun en hulp voor nodig.

  • Dat kan heel laagdrempelig door bijvoorbeeld Aziatische makers, creatieven te volgen of ander Aziatische professionals voor te dragen.
  • Dat kan door actief mee te helpen door bijvoorbeeld onderdeel van bestuur te worden als penningmeester. Mail ons via info@pac.tv voor meer informatie.
  • Dat kan als je financieel draagkrachtig bent om een mooie (belastingaftrekbare)  kerstdonatie te doen aan PAC. Wij zijn een culturele ANBI en daarmee is jouw donatie dus financieel 1,25x aftrekbaar van je inkomstenbelasting, en zelfs 1,5x van je vennootschapsbelasting.

Hele fijne feestdagen!

Namens het PAC team,

Hui-Hui

*Master Oogway – Kung Fu Panda, 2008

Choose your Reaction!