PAC organiseert samen met het NFF en QFFU Queer Day: Talk met drie korte films

Queer Day is terug! Op maandag 25 september staan LHBTIQA+-verhalen en -makers centraal in Slachtstraat Filmtheater in Utrecht. Zo ook tijdens deze panel talk met het thema Queer Asian Representation in samenwerking met het Nederlands Filmfestival en Queer Film Festival Utrecht.

Tijdens deze talk, gemodereerd door Zoë Horsten is er speciale aandacht voor het thema Queer Asian Representation. Aan de hand van drie korte films en gesprekken met de regisseurs gaan we dieper in op hoe de Aziatische gemeenschap verkeerd- en onder gerepresenteerd wordt, en op welke manier hier tegengeluid aan wordt gegeven. Zo is Need van Jonnah Bron te zien, een film die zoekt naar een nieuwe beeldvorming van queer intimiteit. Daarnaast zie je Stiletto van Thuy Nguyen, een film over Aziatische queer liefde. We sluiten af met Het Optreden van Claire Zhou, over een Chinese Koorzangeres voor wie het steeds moeilijker wordt om haar transdochter voor de Chinese christelijke gemeenschap in Nederland te verbergen.
Choose your Reaction!