Pride Week Amsterdam: Welke evenementen kun je bezoeken?

Van 22 t/m 28 juli strijkt Pride Week weer neer in Amsterdam. Sinds haar ontstaan in 1996 heeft Pride zich ontwikkeld tot een meerdaags festival en is uitgegroeid tot een van de grootste LHBTQIA+ evenementen ter wereld. Tijdens Pride vieren we de vrijheid jezelf te kunnen zijn door middel van allerlei activiteiten zoals filmfestivals, dansfeesten en lezingen. PAC heeft voor jou een aantal activiteiten uitgelicht die je absoluut niet mag missen!

Asian Raisins presents: Queer East and Southeast Asian Short Films + Speed Dating


Tijdens deze avond maak je kennis met de short films ‘Luv Me’ van Yen Dinh en Nicolas Jara en ‘Aflevering 3: Het nieuwe begin’ afkomstig van de driedelige docuserie ‘Pete en de bananen’ van schrijver en journalist Pete Wu. Na elke short film zal Aaron Delucoire een open gesprek modereren over racisme en discriminatie tegen LGBTQIA+ mensen met een focus op queer mensen met Oost- en Zuidoost-Aziatische roots. Tenslotte organiseert Asian Raisins aansluitend op de filmvertoning en gesprekken een speeddate-evenement.

Het evenement vindt donderdag 27 juli om 19.00 plaats in LAB 111.

 

 

 

Studio/Queer x CinemAsia x Queer Amsterdam presents: Madame X + aftertalk


‘Madame X’, geregisseerd door de Indonesische Lucky Kuswandi is een campy en komische actiefilm over de transgender-kapper Adam die met hun make-uptas en martial arts skills een surrealistische hoofdstad in the middle of nowhere redt van een homofobe politicus en zijn aanhang. De filmvertoning wordt gevolgd door een nagesprek over de huidige situatie in Indonesië met betrekking tot LHBTQIA+ rechten en de invloed die het koloniale verleden van Nederland in Indonesië hierop heeft gehad. Het panel bestaat uit Saskia Wieringa, Arnoud Kokosky Deforchaux en Luluk Surahman.

Het evenement vindt donderdag 27 juli om 19.30 plaats in Studio/K.

 

 

 

Maruf: Queer in the Margins

Tijdens dit evenement wordt er licht geworpen op de ervaringen van queer-individuen die tot minderheidsgroepen binnen de queer-gemeenschap behoren. ‘Queer in the Margins’ heeft als doel een veilige en inclusieve ruimte te creëren voor dialoog, begrip en het vieren van de unieke ervaringen en perspectieven die zij meebrengen. Door middel van discussies, persoonlijke verhalen en interactieve sessies verdiep je je in queer mensen van kleur en/of religie, hun uitdagingen en hun visies voor de toekomst.

Dit evenement vindt plaats op donderdag 27 juli om 19.00 in de Melkweg.

 

 

 

Pages of Pride: Exploring Pride, Prejudice and Queer Literature


Deze middag staat in het teken van literatuur, spoken word, (voor)lezen en luisteren, allemaal in een queer jasje. Samen met Unwanted Words, een platform voor opkomende LGBTQIA+ dichters en spoken word artiesten in Rotterdam en de omgeving, nodigt Melkweg je uit om je vooroordelen achter te laten bij de voordeur en je onder te dompelen in een wereld van LGBTQIA+ teksten en woorden. Zo is er onder andere een voorleessessie door Ma’MaQueen, een lezing met een kunstzinnige insteek over haar intersekse-ervaring door Sharan Bala en spoken word door de Syrische, queer en non-binaire kunstenaar Naya Aljoudi.

Dit evenement vindt plaats op zondag 30 juli om 11.00 in de Melkweg.

 

 

 

Asian Queer Film: Forever 17


Nadat zijn partner van veertig jaar is overleden, komen er bij Ricky herinneringen boven wanneer hij hun bed opruimt. Een flashback toont het liefdesverhaal tussen Ricky en Roger, en het verhaal verbeeldt een toekomst opnieuw: in 2029 legaliseert Hong Kong het homohuwelijk.

Dit evenement vindt plaats op zaterdag 5 augustus om 21.00 in The Social Hub aan de Wibautstraat.

Choose your Reaction!