“Voor alle jongetjes en meisjes die eruit zien zoals ik”

 

De film ‘Everything Everywhere All At Once’ is dit jaar de grote winnaar tijdens de 95e uitreiking van de Oscars in Los Angeles. Naast de historische winst van hoofdrolspeelster Michelle Yeoh, mocht ook Ke Huy Quan een prijs mee naar huis nemen. In totaal nam ‘Everything Everywhere All At Once’ zeven beeldjes in ontvangst.

Michelle Yeoh is sinds haar rol als de warrige Evelyn in ‘Everything Everywhere All At Once’ op een zegetocht. Na het vieren van de winst tijdens de Golden Globes en de Screen Actors Guild Awards en nominaties bij de BAFTA’s en de Critics’ Choice Awards, is ook het belangrijkste beeldje in de handen van de Maleisisch-Chinese actrice. In haar speech spreekt ze tot iedereen die op haar lijken. “Voor alle jongetjes en meisjes die eruit zien zoals ik en vanavond kijken: dit is het bewijs dromen waarheid woorden. Droom groot.”

 

Ook Ke Huy Quan viel in de prijzen. De voormalig kindster werd in de jaren tachtig bekend door zijn rollen in ‘Indiana Jones and the Temple of Doom’ en ‘The Goonies’, maar kwam als volwassene moeilijk aan rollen. “Ik had het bijna opgegeven. Dit soort verhalen komt normaal alleen in films voor, blijf geloven in je dromen”

 

Tenslotte won ‘Everything Everywhere All At Once’ aan het einde van de avond ook de hoofdprijs. Producer Jonathan Wang en co-regisseur Daniel Kwan namen het beeldje in ontvangst. Kwan sprak tijdens zijn dankwoord over zijn ouders. “We zijn allemaal het product van onze context. Voor mij waren dat mijn immigrantenouders.”

Choose your Reaction!