Help mee de PAC boekencollectie samen te stellen!

 

De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft PAC gevraagd om in het kader van hun programma Huis Van Alle Talen een boekencollectie samen te stellen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

PAC staat voor volwaardige representatie voor de meer dan 1 miljoen in Nederland wonende Aziatische Nederlanders. Verhalen vertellen wie wij zijn, waar we vandaan komen en waar we naar toe kunnen gaan. Daarom willen we met de PAC boekencollectie de verscheidenheid van de Aziatische diaspora laten zien en herkenning en nieuwe inzichten bieden aan de lezers.

De boeken komen te staan in een fysieke boekenkast naast de boekencollecties van onder andere The Black Archives en Moesson in de centrale bibliotheek aan de Oosterdok in Amsterdam. Samen met het team van de PAC je boek! boekenclub en Pan Asian Stories hebben we al een mooie lijst gemaakt, maar we kunnen zeker nog mooie suggesties gebruiken.

Voor het selecteren van de boeken richten we ons op twee pijlers:

  • Diverse representatie van Aziatische (Nederlandse) schrijvers en de Aziatische diaspora (met name fictie)
  • Inhoudelijke verdieping om eigen geschiedenis en identiteit beter te begrijpen (met name non-fictie)

Gelukkig worden de laatste jaren steeds meer goede boeken uitgegeven met interessante Aziatische karakters. Zoals verwacht domineren de Engelstalige boeken (zowel uit de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk) nog steeds. Daarom zijn van oorsprong niet-Engelse titels extra welkom. Verhalen uit Zuid-Oost Azië (behalve Indonesië) en noord en west Azië (bijv. Mongolië, Turkmenistan, Pakistan) zijn ook onder gerepresenteerd.

Desalniettemin zijn alle tips welkom. Via dit formulier kun je de tips toevoegen en wie weet zie je jouw boek terug in de PAC boekencollectie. We verwachten de collectie in de eerste helft van dit jaar feestelijk te kunnen openen. Dus houd onze socials in de gaten. Voor nu dank voor het meedenken!

 

Choose your Reaction!