De leukste cadeaus voor de decembermaand

0

 

Het is weer bijna PACjesavond en dat betekent dat er weer volop gejaagd wordt naar de leukste cadeaus voor in de schoen of onder de kerstboom. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken hebben we hier onze lijst met cadeautips!

Literatuur

Noem me Calimero; of Carmen zo je wilt | Diana Tjin

De vierde roman van Diana Tjin. Een verhaal over Carmen die zeker weet over een paar maanden te sterven, maar bezig is met haar laatste poging om een potentiële bestseller te schrijven.

 

Onze verloren harten | Celeste Ng

Een hartverscheurende roman over de onbreekbare liefde tussen moeder en kind. We volgen de twaalfjarige Bird Gardner die een zoektocht start naar zijn moeder, die hij zich nauwelijks kan herinneren.

 

Engel en Kinnari | Dido Michielsen

Het meeslepende vervolg van de roman ‘Lichter dan ik’. Dit keer volgen we Louisa. Zij is op haar dertiende uitgehuwelijkt en verlangt naar de identiteit van haar biologische ouders.

 

De onbekende belevenissen van Willem-Alexander | Rodaan Al Galidi

Een humoristische schelmenroman met een literair tintje. We volgen kroonprins Willem-Alexander die een bijzondere vriendschap met de Marokkaanse Soufian en de Surinaamse Orlando sluit.

 

 

Muziek

Toma! | Jessica Manuputty

Dit in 2017 uitgebrachte album is een ode aan de Lagu Lagu, afkomstig uit Jessica’s jeugd. In 2023 zal het langverwachte vervolg uitkomen, des te meer reden om weer even terug te grijpen op dit prachtig weemoedige, maar toch ook speelse werk.

 

Living in the Matrix | Onesapa

Het debuutalbum van Onesapa waar hij in zeven nummers ingaat op de coronapandemie en de daaraan gelinkte discussies. Onesapa combineert hier elementen van hiphop, trap en r&b tot een intieme verzameling over persoonlijke gevoelens.

 

AMBER19 | 45ACIDBABIES

Het eerste album van 45ACIDBABIES brengt pop, noise en punk samen tot extreem dansbare elektropunk. Muzikaal is het zeker in orde, want ze behoren dit jaar tot de selectie voor UP:Next 2022/2023, een initiatief dat de Utrechtse muziekscene stimuleert.

Licik | Delly Rollies & Friends 82 / Dea Barandana

Het nummer ‘Licik’ is één van de best bewaarde funkgeheimen van de Indonesische archipel. De single bevat twee versies, waarvan één de originele track uit 1981 is, en op de andere kant een tribute van multi-instrumentalist Dea Barandana.

 

Kleding en accessoires

Tassen van ‘Bags&Batik’

Met haar webshop wilt Amber Shania de prachtige en unieke stoffen uit Indonesië bekender maken in het Westen. Ze is geïnspireerd door haar opa en oma, die in Jogjakarta geboren zijn en is nu op verschillende Pasar Malams door het land te vinden.

 

Sweaters | Leonard Luka

De half-Moluks, half-Indische Leonard Luka maakt sfeervolle muziek dat een mix is van indie, soul en r&b. Hij geeft het Nederland-Indonesië conflict binnen zichzelf een plek, en doet dit behalve met muziek ook met prachtige kunst van Irie Wata en Tessa Rose Jackson.

 

Oorbellen | Siddhi’s

Vanwege haar liefde voor Desi kleding begon Shivani de webshop ‘Siddhi’s’. De liefde voor haar cultuur zorgt ervoor dat ze dit wilt uiten middels de klederdracht en alles wat daarbij komt kijken.

 

Guave waistcoat | Guave

Op 3 december lanceert Guave hun nieuwe item, de Guave waiscoat. Guave is ontstaan vanuit een gedeelde liefde voor batik, mode en textiel van oprichters Romée Mulder en Myrthe de Groot. Ze zetten zich in voor een duurzame productieketen door af te nemen van kleine batikondernemingen.

 

Asian artists

Guess Who: Asian Edition

Het spel van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong is de vertaling van de misconceptie over hardnekkige stereotypen als ‘iedereen is Chinees’ en ‘alle Aziaten lijken op elkaar’.

 

Art prints | Sioejeng Tsao

Sioe Jeng Tsao is een multidiscplinair kunstenar, spreker en activist uit Amsterdam. Sioe houdt zich onder andere bezig met feminisme, klimaatverandering, racisme en gender en doet dit op haar eigenzinnige, uitgesproken manier.

 

This is S0x2 Dutch | Soyeon Lee

Na haar verhuizing van Zuid-Korea naar Nederland was Soyeon geschokt door de Nederlandse cultuur en voelde ze zich onbegrepen. Om andere internationals te helpen de Nederlandse cultuur te leren kennen, illustreerde ze dit boekje.

 

Ansichtkaarten van Hiyoko Imai

Hiyoko Imai maakt prachtige ansichtkaarten met het traditionele Gansai watercolor. Dit kaarten vallen op door hun minimalistische design en zijn hierdoor te versturen bij verschillende gelegenheden.

 

 

Theater

Gelukzoekers op Sumatra

Na het succes van ‘De Tolk van Java’ en ‘Lichter dan ik’ volgt opnieuw een voorstelling van Het Nationale Theater die de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale bezetting van Indonesië toont.

 

Happy in Holland

Na 100 jaar werken, is er eindelijk ruimte om te praten. Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu geven met deze voorstelling het Chinees-Indische restaurant een eervolle plek in de Nederlandse geschiedenis.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.