Schrijvers/Columnisten

0

Pan Asian Connections zoekt schrijvers/columnisten

 

Over PAC

PAC staat voor Pan-Asian Connections en is begonnen vanuit een groeiende behoefte aan volwaardige representatie voor meer dan 1 miljoen in Nederland wonende Aziaten. De relatie tussen Azië en Nederland gaat al eeuwen terug. Toch worden Aziaten al decennia lang vergeten bij diversiteitsvraagstukken, en op stereotyperende manieren gerepresenteerd in de media. Dit heeft bijgedragen aan de onzichtbaarheid van Aziaten in het collectieve bewustzijn, gebrek aan kennis over de verhalen en ervaringen van Aziatische Nederlanders, en sinds 2020 een explosieve toename aan haat en racisme jegens Aziaten. PAC brengt hierin positieve verandering door Aziatische rolmodellen te promoten, en verhalen te vertellen die recht doen aan de diversiteit, rijkdom, diepgang, en authenticiteit van de vele Aziatische gemeenschappen die Nederland rijk is.

 

PAC Missie

PAC streeft naar volwaardige representatie en beeldvorming van Aziaten in Nederland, waarbij zij direct en indirect betrokken zijn bij de regie en vormgeving hiervan. Of het nu gaat om Aziatisch rolmodellen, of verhalen die de relatie tussen Nederland en Azië belichten, PAC wil de go-to partner zijn voor alles wat te maken heeft met Aziatische representatie.

 

Versterking van het redactieteam

Om deze missie te realiseren is het redactieteam op zoek naar versterking. We zijn op zoek naar schrijvers voor het samenstellen van scherpe en onderscheidende content in alle genres die past bij onze missie. 

 

Wat ga je doen?

 • Verzamelen, ordenen en structureren van informatie om genuanceerd en geïnformeerd werk te kunnen publiceren. 
 • Voorbereidend onderzoek naar nieuwe onderwerpen en discussiepunten om erover te schrijven.
 • Schrijven (en redigeren) van teksten, zoals artikelen vanuit een objectief standpunt of columns vanuit een subjectief standpunt voor langdurige publicatie op onze kanalen.

 

Dit ben jij:

 • Creatieve denker. 
 • Initiatiefrijk.
 • Communicatief sterk.
 • Resultaatgericht, flexibel, planmatig en organisatorisch sterk.
 • Foutloze beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (ook in schrift).

 

Wat bieden wij? 

 • De kans om je portfolio uit te breiden.
 • De mogelijkheid om wezenlijk bij te dragen aan de representatie van Aziatische Nederlanders.
 • Een inspirerende inhoud, die je mede zelf bepaalt. 
 • Samenwerking in een fijn en creatief team. 
 • Onderdeel te worden van de PAC community met andere Aziatische creatievelingen.

 

Interesse?

Stuur dan jouw portfolio en motivatiebrief voorzien van een CV naar info@pac.tv o.v.v. sollicitatie schrijver/columnist. 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.