PAC – Weekend tips #16

0

Het is alweer bijna kerstvakantie! Nog even volhouden dus… en in de tussentijd hebben wij weer leuke tips voor jullie op een rijtje gezet! Check onze website voor meer info!

Chinalights 

Afbeelding van Chinalightsemmen.nl

Yess, de light festivals zijn weer begonnen! Dit jaar is de China Lights Festival weer terug in Emmen! Geniet van prachtige lichtkunstwerken en vier het samen gezellig rond de feestdagen. Rond het Chinees nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarn tentoonstellingen gehouden. De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren. De tentoonstelling is dit jaar van 1 december 2021 tot en met 27 februari 2022 te bezoeken. 

Ook is dit jaar natuurlijk de Amsterdam Light Festival er weer! Dit keer is het alweer de 10e jaar dat ze dit organiseren. Verlicht je dag en wandel gezellig in het centrum van Amsterdam en geniet van ruim 20 prachtige lichtkunstwerken bestaande uit dé highlights van de afgelopen negen edities en gemaakt door verschillende kunstenaars waaronder ook Aziatische kunstenaars! Het Amsterdam Light Festival is te bezoeken tot en met 23 januari 2022.

Beiden festivals zijn hartstikke leuk, dus neem een bezoekje en wandel gezellig samen met je vrienden en familie. Geniet van prachtige lichtkunstwerken gemaakt door verschillende kunstenaars.

Voor meer informatie ga naar:  https://bit.ly/3s4H5st & https://bit.ly/3209ftB

Ongekend Zeedijk 

Afbeelding van @tja_ling/Instagram

Zeedijk, een van de bekendste plekken in het centrum van Amsterdam, viert haar rijke geschiedenis met een kunstproject wat geïnspireerd is door de lokale bewoners, ondernemers, creatievelingen en (jonge) Amsterdammers. Aan de hand van enkele vragen en hun verbintenis met de Zeedijk is er een expositie gemaakt door drie jonge kunstenaars, Susan Kooi, Neil Fortune en Tja Ling Hu, die door middel van kunst, verhalen en culturen de krachten willen verbinden tussen Amsterdammers. 

De expositie nodigt jonge Amsterdammers dan ook uit om naar de Zeedijk te komen om deze verhalen te beleven, en  verbondenheid plus herkenning te ervaren, als integraal onderdeel van de binnenstad. 

Neem wat frisse lucht, ga naar buiten en ga langs de Zeedijk om een kijkje te nemen!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3lWFGjJ

Wong Kar Wai

Iets wat wat we al eerder getipt hebben, maar wat nooit saai zal worden, zijn de bekende films van de film meester uit Hong Kong, Wong Kar Wai, die  online te zijn via Eyefilm! Geniet van zijn prachtige cinematische films zoals ‘The Hand’ en ‘Days of Being Wild’ waar Wong Kar Wai je weer in zijn lyrische melancholieke wereld meeneemt.  Dat betekent: radicale kadrering, slow-motion, een stortvloed aan muziek, aanhoudende regen, weemoed en romantiek!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3pQkDR5

Let Textiles Talk

Bezichtig de de tentoonstelling ‘Let Textiles Talk’ bij het Stedelijk Museum samen met de nieuwe conservator van vormgeving, Amanda Pinatih! Een groep Egyptische kinderen, (textiel)kunstenaars uit de hele wereld en een voormalige museumdirecteur vertellen hun persoonlijke verhalen bij de zes wandtapijten. Deze verhalen worden verteld door Amanda Pinatih, door middel van een mozaïekvertelling over textielkunst, creatieve expressie en herwaardering van de collectie.

In deze tentoonstelling zijn de tapijten met werken van Etel Adnan, Karel Appel, Dorothy Akpene Amenuke, Sheila Hicks, Jean Lurçat en anderen te zien. Met deze werken wordt een transnationale reis gemaakt door de geschiedenis, over hoe de tapijten en hun makers door de jaren werden gecontextualiseerd en vanuit welk perspectief we het experiment vandaag de dag kunnen bekijken. Ga jij langs?

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3oNgRsC

Spider-Man: No Way Home

Afbeelding van Pathe.nl

Een van de meest geanticipeerde Marvel films van dit jaar, is vandaag eindelijk uit! De voorverkoop brak wereldwijd records, waaronder ook in Nederland. In Spider-Man: No Way Home, wordt voor de eerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man films deze superheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven als Peter Parker niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als Spider-Man. Tom Holland, Zendaya, Jamie Foxx, Jacob Batalon en meer nemen ons mee in deze spectaculaire actie film. Laat ons weten wat jullie ervan vinden!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3s6UsbA

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.