PAC -Weekend tips #12

0

We’re back at it again! Check de tips hier beneden of ga naar onze website voor meer info 🙂

Stories on Chinese porcelain 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @chinaculturecenterdenhaag/ Instagram

We kennen allemaal het mooie Chinese porselein dat al eeuwenlang wordt verzameld in Nederland als versiering of decor, maar velen weten niet de verhalen en betekenissen erachter. Chinese (volks)verhalen en mythen zijn namelijk wonderbaarlijk, bezitten veel mystiek en fantasie en zijn rijk aan geschiedenis.

Om het 5 jarig bestaan ​​van Chinees Cultureel Centrum Den Haag te vieren, organiseren zij dit weekend het openingsevenement  ‘Stories on Chinese porcelain’. Met het porselein, geleend van de Family Fei Collection, toont de tentoonstelling een selectie van ongeveer 50 stuks export porselein uit de Ming- en Qing-dynastieën om nieuwe inzichten te krijgen in de oneindige verhalen die porselein te vertellen heeft.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3HpsLQx

Eatogether

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @chaxartxams/ Instagram

Ontstaan ​​vanuit de gezamenlijke interesse in eetcultuur, presenteert CHAxART een Dining Kit Design Show van Chinese ontwerper Miao Li & Zuid-Koreaanse ontwerper Yea Lim Kim genaamd ‘Eatogether’. 

Eten is zowel een noodzaak als een methode, door middel van scènes van samen eten – eten, delen, samenwerken te verbeelden – kan ‘eten’ veel contexten hebben in verschillende culturen.

Na hun onderzoek naar materiële en technologische mogelijkheden, hebben de ontwerpers een manier gevonden om in het concrete werk bepaalde verplichte interactie in te bedden.

Miao Li, geboren in 1996 in China, studeerde af aan de China University of Mining and Technology in Industrial Design en studeert momenteel Product Design aan ArtEZ. Zijn werk balanceert tussen een experimenteel en industrieel proces, met design wil Li de creativiteit van en voor culturele tradities verkennen.

Ja Lim Kim, geboren in Zuid-Korea en momenteel gevestigd in Nederland, studeert Product Design aan Artez met een achtergrond in interieurarchitectuur. Haar benadering is die van een verhalenverteller, die design als medium gebruikt om met anderen te communiceren, terwijl ze haar eigen ervaring in het proces weerspiegelt.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/2YPSAry

SUPER T market – Art Walk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @lisaschamle/ Instagram

5 artiesten, 5 locaties. Ga op pad en ontdek de 5 mysterieuze kunstenaars en hun werken door een art walk in Amsterdam! Met onder andere artiest Kiriko Mechanicus, freelance journalist, documentary filmmaker, die ook haar werk laat zien. 

Georganiseerd door Tokomo Mukaiyama van CAN. CAN verbindt alle mensen en organisaties die betrokken zijn bij cultuur, losjes met elkaar om een ​​omgeving te creëren die kunst en cultuur ondersteunt en koestert door middel van fashion, politiek, muziek enz. 

Boekentip: Minor Feelings

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van bol.com

Een leuke boekentip voor dit weekend als je nog extra tijd over hebt: Minor Feelings van Cathy Park Hong!  Het boek bestaat uit 7 essays die elk een eigen thema raken omtrent Aziatisch-Amerikaanse vraagstukken. Met dit boek gaat Hong met haar eigen verhaal als poort, dieper onderzoek doen naar het raciale bewustzijn in het huidige Amerika. 

Als dochter van Koreaanse immigranten, begreep Hong pas later dat haar ‘ kleine onderdrukte’ gevoelens er wel toe doen. Door middel van humor en eerlijkheid deelt ze haar memoires over haar leven en gevoelens en wilt ze zowel de waarheid ontdekken als spreken.

Ook leuk: Op woensdag 24 november 2021 van 19.30 tot 21.30 is er een online bijeenkomst waar we met elkaar het boek bespreken! Join onze boekenclub en praat gezellig met ons mee!

IDFA 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto van @idfafestival @louisyiliu @pietervanhuysteefilm/ Instagram

Yess, het IDFA 2021 is begonnen en dit jaar zijn er weer veel inspirerende en rauwe documentaires te zien! Het IDFA gaat om films met urgente, maatschappelijke thema’s die reflecteren op de tijd waarin ze zijn gemaakt door verschillende documentairemakers die allemaal hun persoonlijke verhaal willen vertellen.

Dit jaar zijn er een paar mooie documentaires en films te zien gemaakt door Aziatische filmmakers zoals bijvoorbeeld de openingsfilm van Louis Hothothot en zijn docu ‘Four Journeys’, ‘The Burrows’ van Sanshou Hu, ‘I’m So Sorry’ van Zhao Liang, ‘Revolutions of our Times’ van Kiwi Chow, ‘The one who runs away’  van Qinyuan Lei en ‘Children of the Mist’ van Diem Ha Le. Je kan nog tot 28 november genieten van deze inspirerende documentaires, neem dus gerust een bezoekje en laat jezelf inspireren. 

Voor meer informatie ga naar:https://bit.ly/3kLtjXn

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.