PAC – Weekend tips #9

0

Het is donderdag dus we kunnen bijna het weekend vieren! En natuurlijk staan wij weer klaar met leuke weekend tips <3 Check onze website voor meer info!

Sambal Proeverij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding gemaakt door Nikki Zoe Omes

Gek op sambal? Ga dan dit weekend naar de sambal proeverij, onderdeel van de tentoonstelling Kebun Sejarah. Kunstenaar Kevin van Braak houdt met 10 Indonesische kunstenaars bij Zone2Source een tentoonstelling over gewassen die worden geteeld in Indonesië. Als onderdeel van de tentoonstelling houden ze zondag 31 oktober een sambal/hot sauce proeverij gebaseerd op de diversiteit van pepers. Bij dit evenement kunnen mensen komen als proever, maar ook als sambal maker! Doe mee als spicy sauce maker en meld je aan tot 28 oktober!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3px2NUT

Tip van: Cherelle 🙂

Vertekend beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @tja_ling/ instagram

‘In dit verraderlijk simpele maar fantastisch gevonden detail brengt zij in beeld hoe complex de band met het verleden kan zijn’ – Volkskrant.

Minutieuze details, zachte tinten en speelse lijnen, zo nodigt tekenaar Tja Ling de kijker uit in haar werken.  Haar tekeningen zijn de manier waarop ze haar verkenningen in de psyche vertaalt en deelt, op zoek naar antwoorden op vragen die diep begraven liggen in verschillende dimensies. Haar werk gaat verder dan persoonlijke interpretatie, traditionele grenzen van cultuur en privacy worden namelijk overstegen. 

Ook nu is Tja Ling’s werk te zien bij het Moving Gallery Utrecht, samen met andere tekenaars vertonen zij hun vertekend beeld. 

Voor meer info ga naar: https://bit.ly/3EaeZyX

Opgroeien in kleur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van bruna.nl

Iets wat niet dit weekend is maar wel hartstikke belangrijk en interessant is, is de boekpresentatie van Judi Mesman, decaan/hoogleraar en onderzoeker naar de rol van factoren van ouders en ouder-kind interacties en ontwikkelingswegen. In haar nieuwe boek ‘Opgroeien in kleur’ wilt ze laten zien waar de oorsprong ligt van allerlei vooroordelen. Ook bespreekt ze verschillende moderne thema’s, het kritisch kijken naar situaties, uitspraken en opvattingen in het dagelijks gezinsleven. 

In haar boekpresentatie op woensdag 3 oktober bij het Pakhuis de Zwijger gaat ze in gesprek met Babs Gons, Halil Karaslaan en Jilian Emmnuels over onderwerpen zoals racisme, vooroordelen en hoe belangrijk kleurenblind opvoeding is voor kinderen.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3jx63vq

FIBER 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @punchdouble/ instagram

Get ready for FIBER Festival 2021! Hier komt kunst. muziek en – digitaal cultuur tot leven en kun je 

genieten van toffe performances, baanbrekende installatiekunst en speculatief design. En dat allemaal in een festival!

Ook leuk: de Zuid-Koreaanse dj/producer Naone speelt vrijdag bij Fiber! Vanuit Seoul is ze een jaar geleden naar Amsterdam gekomen en heeft ze tijdens de lockdown tijden nieuwe invloeden verkent. Bekend van dj-duo C’est Oui uit Seoul, laat ze haar kosmische en buitenaardse techno en elektronica op de dansvloer horen. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3vIkYYK

KOREA FOCUS 2021 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding gemaakt door Seung Yull Nah

Dit weekend staat Bimhuis in het teken van Korea en Koreaans muziek! Om de 60 jarige jubileum (in het Koreaans ‘Hwangap’), de diplomatieke relatie tussen Nederland en Zuid-Korea te vieren. En nee, het is geen K-pop maar vijf bands die verschillende muziekgenres aan bieden. 

Ten eerste kan je genieten van Blackstring, een viertal die door middel van akoestische instrumenten, elektrische gitaar en elektronica iedereen laat betoveren. 

Daarnaast spelen Heo Trio een mix van klassiek en jazz, het westen en oosten. Met zijn bijzondere composities laten zij het publiek genieten van deze muziek fusion.

Ook spelen Oostenrijkse cellist Sol Daniel Kim en de Koreaanse Dayoung Yoon, bespeelster van het traditionele snaarinstrument gayageum, hun voorstelling ‘CelloGayageum’. Het duo werd opgericht in Berlijn en door te experimenteren ontwikkelden ze hun symbiose van oosterse en westerse stijlen, die terug te vinden zijn in hun composities.

Nog een viertal dat gaat spelen is de groep Sinnoi. Sinnoi combineert zangstijlen uit een ver verleden met elektronica en jazz en laat een verfrissende en nieuwe sound horen. Fun fact: de naam Sinnoi is een variatie op Sinawi, zoals de oudste traditionele sjamanistische muziek genoemd wordt. 

Als laatst speelt de drummer Sun-Mi Hong, in haar eigen composities horen we indrukwekkende en eye opening muziek.  Pakkende melodieën en dramatische uitbarstingen en ongebruikelijke maatsoorten laten haar uitspringen als muzikant. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3mcd3jm

Re – nature

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @haruka_matsuo_banko/ instagram

Nog een leuk kunstfestival die dit weekend nog te zien, is RE_NATURE! Het festival bestaat uit verschillende kunstwerken, tentoonstellingen en een rijk programma van activiteiten waar de klimaat en de verbinding met natuur centraal staat. Gemaakt door creatievelingen, kunstenaars en ontwerpers, willen zij samen het publiek laten denken over de ecologische disbalans op deze wereld op een creatieve en innovatieve manier.

Ook zijn er dit weekend kunstwerken te zien van Aziatische kunstenaars. Zoals het werk van de Indonesische Arahmaiani. Zij wordt door velen beschouwd als een van de meest gerespecteerde en iconische hedendaagse kunstenaars, vooral op het gebied van baanbrekende kunst in Zuidoost-Azië.  Haar werk ‘Memory of Nature’, een mandala met aarde en zaden dat het universum symboliseert en spirituele en rituele betekenis heeft voor boeddhisten.

Ook geven kunstenaars Haruka Matsuo samen met Elmo Vermijs theeceremonies in Den Bosch. Haruka heeft haar eigen tuin in ’s Gravenland, waar ze haar eigen planten en bloemen kweekt en gebruikt voor het maken van haar eigen thee. Nu nodigt zij het publiek ook uit om het samen te doen. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3Cgc7jf

 

 

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.