PAC – Weekend tips #7

0

Yess, we hebben weer wat leuke tips voor dit weekend, we hebben weer alles van nog wat dus check ze hier beneden! 

ADE Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld van ANP

Trek je leukste outfit aan en get ready to dance, want een van de grootste muziekfestivals is van start gegaan!  Na lang wachten en thuis zitten, kan je eindelijk weer feesten en dansen op het Amsterdam Dance Festival (ADE) op verschillende locaties in Amsterdam. Samen met je vrienden kun je 5 dagen lang genieten van hiphop, techno, lofi en nog vele andere elektronisch muziek genres! 

Ook zitten er natuurlijk een paar Aziatische artiesten in de line-up die we graag willen belichten, zoals DJ Covergirl Sunny Jansen,  Lofi artiest Hunee,  de welbekende Kris Kross, artiest Launa Fen, DJ Irwan en idool in Elektronisch muziek, Laidback Luck! Dansen jullie mee?

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/30d4QCJ

CHANG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van ‘Chang’

‘Waarom moest er een generatie overheen gaan voordat Chinezen in Nederland zich durfden uit te spreken?’ Dit is wat Chang Ju Cheung, maker van de docuserie ‘Chang’ zich afvraagt. Als Chinees geboren in Nederland heeft hij veel vragen over zijn cultuur, in de komende 6 afleveringen gaat Chang daarom ook op zoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen Amsterdam en Hong Kong. Er wordt over meerdere onderwerpen besproken zoals racisme, cultuur en emancipatie. Hij praat samen met Chinese Nederlanders en mensen uit Hong Kong, waardoor je het vanuit verschillende perspectieven kunt zien en horen wat zij over deze onderwerpen denken. 

Deze maandag was de eerste aflevering zien op AT5, klik hier om terug te kijken en voor meer informatie: https://bit.ly/3oUaIet

Korea: Poort naar een rijk verleden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @anneclairedebreij

Korea, waarschijnlijk denken mensen meteen aan Samsung of K-pop band BTS, maar wat veel mensen niet weten is dat Korea rijk aan geschiedenis en tradities is. Heb je dus zin om de Koreaanse cultuur op te snuiven? Dan is dit het perfecte uitje voor jou! Vanaf deze zaterdag kun je mee doen aan typische Koreaanse activiteiten zoals lekkere verse kimchi maken en pottendraaien. 

Daarnaast kun je genieten van Koreaanse hapjes en live muziek van celliste Amber Docters Van Leeuwen, afgestudeerd aan de Manhattan School of Music in New York en treedt overal ter wereld op. Er is ook een tentoonstelling die het werk van drie eigenzinnige Zuid-Koreaanse kunstenaars laat zien, ook komen er topstukken uit het national Museum of Korea in Seoul naar Nederland. 

Conservator Eline van den Berg, geeft een college over de geschiedenis van Korea, heeft hier lang naar uitgekeken: ‘Eindelijk kan ik deze prachtige stukken met eigen ogen zien. Elk object op zichzelf vertelt iets meer over de rijke Koreaanse geschiedenis. Het uitpakken van de dozen met daarin de stukken alleen al is een feestje.’  In andere woorden, verrijk jezelf met kennis over Korea en vier deze openingsdag op zaterdag 16 oktober mee!

Voor meer info ga naar: https://bit.ly/3Dy4zJc

Dutch Design Week 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van ©Design and Architecture (DnA)

Het jaarlijkse hotspot voor designers is er weer dit jaar! De Dutch Design Week (DDW) presenteert het werk en ideeën van ontwerpers en jong talent op meer dan 100 verschillende locaties. Volgens Metropolis over de laatste editie in 2019: 

Erg veel verschil zit er niet meer tussen kunst en design. Zelfde onderwerpen, zelfde vragen, vaak ook dezelfde antwoorden. Op de DDW is te zien hoe design zichzelf heruitvindt als immateriële praktijk.’ 

Wat ook leuk is, is dat er dit jaar ‘China Calling 2021: Heal’ op het programma staat. ‘Heal’  gaat over de huidige pandemie en klimaatcrisis, samen willen ze ontdekken hoe ze design kunnen gebruiken om de wereld door middel van Chinese en Westerse genezingsprocessen te helen. Sprekers zoals, Adelaide Lala Tam – Food Story Designer, Aric Chen – Directeur van Het Nieuwe Instituut, Lu Ying – Oprichter en CEO van Future Urban Living (FUL) en  Xu Tiantian – Oprichter van DnA Design and Architecture vertellen hun verhaal.

Ook zijn er afgestudeerden van het Design Academy Eindhoven te zien in de Dutch Design Week, zoals Anabel Poh, Bom Noh, Chanbyul Park, Chongjin Chen, Chung Lee, Dongwook Jang, Eungyin Kim, Hi Kyung Eun, Hsin Min Chan, Hung-Lu Chan, Liho Kim, Lisa Li, Michelle Se Yoon Kee, Min Kyung Seo, Moon Seop Seo, Noam Youngrak Son, Paul Yuenn, Paula Chang,Qiao Chu Guo, Seok Park, Seungwhan Ji, Shun-Chih Chang, Si Young Yang, Soyoun Shin, Tzu-Yen Chen, Viki (Mijeong) Oh, Yichen Shen, Yongwon Noh en Zavier Wong.

Voor meer info ga naar; https://bit.ly/3vl7Qsx en https://bit.ly/3DAQeeM

Hans en Griet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding door Jan Hoek

We hebben weer een tip voor de kids! De Toneelmakerij en Silbersee presenteren: Hans en Griet, alleen in plaats van het originele verhaal te vertellen, hebben zij er een draai aangegeven. Want dit keer verdwalen Hans en Griet niet in het bos maar worden ze door hun ouders op straat gezet. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren en beleven ze een groot avontuur. 

Een mix van muziek als opera, hiphop,zang en dans geven dit sprookje een modern tintje. De muziek is gemaakt door  Yung-Tuan Ku, een briljante performer, percussionist en muziek theater maker. De Taiwanese Yung-Tuan woont momenteel in Amsterdam. Ze is in 2015 Cum Laude afgestudeerd van het Conservatorium van Amsterdam, en ze treed regelmatig op met hedendaagse muziek- en theatergroepen

Volgens Toneelschuur: ‘De originele livemuziek van Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie’ Met haar muziek heeft ze al mooie prijzen gewonnen als de International Percussion Competition Luxembourg 2012, Tromp Percussion competition 2014 en de AHK Eindwerkprijs in 2015. 

Voor meer info ga naar:https://bit.ly/3iXejVr

Lichter dan ik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Korthalsstuurman.nl 

‘Tegelijkertijd staat de toneelvoorstelling als een imposant huis, door de sterke acteerprestaties van de volledige cast. Het is een indrukwekkend geheel dat nooit té zwaar wordt, maar dat je de pijn van deze vrouwen niet snel zal laten vergeten.’ Theaterkrant, keuze van de criticus  

Een mooie toneelstelling ‘Lichter dan ik’, geschreven door Dido Michielsen is nu te zien in het De Koninklijke Schouwburg. ‘Lichter dan ik’ is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als zij een dochter op de wereld zet van een hollander, geeft ze haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter. En deze keuze zal de rest van haar leven achtervolgen. 

De reacties op de voorstelling ‘De Tolk van Java’ twee jaar geleden waren zo goed en overweldigend, dat dezelfde makers weer de voorstelling de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal stelt. 

Een van de  hoofdrolspeelsters is Esther Scheldwacht, actrice en theatermaker van onder andere De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag  en Laatste Paar Dagen. Daarnaast speelde ze diverse film- en televisierolletjes, bijvoorbeeld in Wat is dan Liefde en Liefhebbers.

Denise Aznam, ook wel bekend door haar rol in de televisieserie Celblok H is ook een van de hoofdrolspeelsters.  Ze speelde in verschillende films en series als Doodstil, De Zuidas en Jeuk en in theaterproducties. Ook speelde ze de hoofdrol in de jeugdserie Ninja Nanny bij NPO Zapp. Momenteel is Denise te zien in de film De Oost en de populaire kinderfilm De nog grotere slijmfilm.

Ook Tara Hetharia speelt hierin. Zij studeerde in 2021 af aan de acteursopleiding van de toneelacademie in Maastricht. Al vanaf jonge leeftijd speelt zij in musicals en films. Ook was ze te zien in series als De Afvallige en Hitte en in de korte film Para. Momenteel is Tara te zien in de serie Follow The Soa op Videoland.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3FJrlzp

‘Four Months, Four Million Light Years’ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @sarasejinchang_vanderheide/ Instagram

Ga je toevallig dit weekend naar Antwerpen of wil je er naar toe gaan? Bezoek dan de groepstentoonstelling ‘Eurasia’, te zien in Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). ‘De tentoonstelling EURAZIË – Een landschap van veranderlijkheid wil vernieuwende praktijken en uitwisselingen in kaart brengen die de pluraliteit van culturen, samenwerkingsverbanden en opvattingen over Eurazië, met al zijn vernieuwingen en wrijvingen, weerspiegelen.’

Kunstenares en artiest Sara Sejin Chang (Sara van der Heide) is ook daar te zien met haar tentoonstelling ‘Four Months, Four Million Light Years’ die tot 23 januari 2022 te zien is. De tentoonstelling gaat over een Sjamanistische genezingsreis die koloniale adoptieverhalen ontrafelt.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3pdHnMv

East To Be/ 一席之地

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van @chaxartxams/ Instagram

Yay, vanaf deze vrijdag er is weer een nieuwe expo bij @chaxartxams! Dit keer is er een solo tentoonstelling van Min Chen @chenmin_miles. Chen is een prestigieus Chinese industrieel ontwerper die al meer dan 10 jaar deelnam aan de Milan Design Week en werd de ‘meest getalenteerde lokale ontwerper in China’ genoemd door design tijdschrift ICON. Daarnaast heeft hij me zijn eigen Design bureau gewerkt met merken zoals Nike, Swarovski, Loewe etc. 

Deze tentoonstelling bevat Chen’s meest gevierde werk , de Hangzhou Stool, hij onderzoekt de ‘Chineesheid’ binnen hedendaags design door middel van zijn betekenis voor de vorming en ontwikkeling van zijn ontwerpconcept. Design heeft geschiedenis en diepgang, en Chen wilt daarom cultureel erfgoed, esthetiek en waarde meegeven met zijn designs. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3FJr27W

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.