PAC – Weekend tips #6

0

Weekend tips #6

Daar zijn we weer! We hebben weer nieuwe en leuke weekendtips voor jullie! Check ze hier beneden!

Kinderboeken week

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

illustratie van Dung Ho – ‘Eyes That Kiss in the Corners’ 

Yay,  het Kinderboekenweek begonnen!  En dit jaar worden er een paar mooie kinderboeken gepresenteerd, geschreven en geïllustreerd door Aziatische schrijvers en illustratoren. Daarnaast is er dit jaar meer diversiteit en inclusiviteit te vinden in de boeken die worden uitgegeven, wat natuurlijk mooi is voor ons en vooral voor de kinderen. 

Met onder andere boeken zoals ‘Ogen die schitteren in de hoekjes’, ‘Suiker in melk’, ‘Gebakken rijst met van alles en nog wat’ en ‘Elin’.

Meer weten? Ga naar https://bit.ly/3Aolls6

3 miljoen voetstappen naar Sicilië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van nhungdam.com

Multi-talent Nhung Dam mag weer spelen! Zoals iedereen heeft ook Nhung het afgelopen jaar meer gelopen dan ooit. 3 miljoen stappen volgens haar. Genoeg om Sicilië te bereiken. Het was Confucius die zei: de weg zelf is je bestemming. En met dit idee, kunnen we Nhung zien stralen in haar eigen theaterstuk 3 miljoen voetstappen naar Sicilië. Een wandeling, beleving, ver het zoeken naar het geluk, het leven en schoonheid. 

Op haar eigen manier laat ze haar indrukwekkende tentoonstelling zien gevuld met humor en hoop. Ben jij er ook erbij?

Nhung Dam is theatermaker, actrice, schrijver en presentator. Naast VPRO miniboek en verschillende series, is ze de schrijver van haar debuutroman Duizend Vaders en schrijft ze ook voor Linda, Noord-Hollands Dagblad en is ze bezig met een nieuw boek.

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/2Yt7zr6

Sandberg Graduation 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Sandberg.nl

Leuk! Neem een kijkje bij  het Sandberg Instituut Graduation Show, n vanaf 7 oktober tot 10 oktober. Een van de beste manieren om nieuw talent te zien!

75 afgestudeerden van de vijf hoofdafdelingen Critical Studies, Design, Dirty Art Department, Fine Arts, Studio for Immediate Spaces en twee Temporary Programs Resolution en Approaching Language, zullen samen hun laatste werken aan het publiek presenteren in Zaandam. 

Ook is het werk van onder andere Jun Zhang, geboren in Shanghai en Wen Duan ‘Will the air we breathe today drive the new species in the future?’ 

Zhang is nu momenteel een multidisciplinaire onderzoeker in Amsterdam. Het werk genaamd ‘Speculation for a drifting garden’ gaat over het onderzoek naar de schelpen-kalkindustrie in Nederland. Het project is bedoeld om mensen met de planeet verbinden, vooral door de klimaat- en milieuveranderingen door de jaren heen. 

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3mp2GaG

Kuang-Yi Ku: Form Follows Fiction

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Kuang-Yi Ku, Tiger Penis Project, 2018. © Designboom

Super interessant! Van Op 8 oktober tot 14 november is Ku’s werk ‘Form Follows Fiction’ te zien bij het Willem Twee Kunstruimte in Den Bosch te zien. In de presentatie is te zien hoe eeuwenoude medicinale tradities uit de Traditionele Chinese Geneeskunde worden gemoderniseerd. Ku verkent ook daarentegen de ethische grenzen van hedendaagse opkomende medisch-technologische trends. 

Kuang-Yi Ku is geen onbekende van ons. Zijn ‘Tiger Penis Project’ (2018) vernieuwde een ieders blik, hoe men niet-westerse perspective, emerging biotechnologie en eeuwenoude Chinese medicijnen elkaar kruisen, met als oplossing hybride medicijnen. Een ander perspectief om zowel tradities als dierenwelzijn in stand te houden. Ook in een van zijn laatste werken ‘Grandmom mom’ (2021) zoekt Ku de ethische grens op als oplossing voor sociaal-maatschappelijke problemen. 

In zijn werk combineert hij zijn achtergrond in de geneeskunde, bioscience, en dat als designer. Heb je de kans dit te zien. Doen! 

is geboren en getogen in Taipei, Taiwan, en woont sinds 2016 in Nederland.  Hij studeerde af aan de Design Academy Eindhoven; in tandheelkunde van de National Yang-Ming University; en in communicatieontwerp van de Shih Chien University. Ku was vroeger tandarts, maar is nu bio-kunstenaar ontwerper. Zijn werken gaan meestal over het menselijk lichaam, seksualiteit, interacties met medische technologie. Ku’s werken zijn ook  te zien geweest in internationale media, zoals New Scientist, VICE, Dazed Digital, Daily Mail en de New York Post. Dit kun je dus niet missen!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3oE0HC0

Front Row Festival

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Frontrow.nu

Woohooo! Op 9 oktober begint het Front Row Festival! 

Front Row Festival is een draaikolk van theater, dans, muziek en meer. Een avond en nacht lang zweven, zweten en dansen bij verrassende acts van de beste makers van nu. Bij Radion in Amsterdam.Tussen de grote en diverse line-up, hebben we alvast een paar leuke acts op een rij gezet!

Candy as essential art, door een van onze favoriete storytellers en designers – Alice Wong & Crys Leung

Tijdens de verschillende Covid-19 lockdowns ging het vaak over wat is essentieel en wat is dat niet. De betekenis van ‘essentieel’ heeft daardoor in de ogen van designers Alice en Crys een praktische betekenis gekregen. ‘Candy as essential Art’ gaat over absurde scheidslijn dat snoepwinkels open mochten blijven, en kunst en cultuurinstellingen hun deuren moesten sluiten. Wat als je ‘kunst’ verpakt als ‘candy’ ofwel snoep?  Kan ‘candy’ kunst zijn?

Alice wong kennen we als een fantastische story designer die vaker bij PAC in het programma heeft gestaan, voor haar video-installatie US & THEM was zij genomineerd voor de Designs of The Year 2020. Crys Leung is oprichter van Unicorn TV.

Euforische Japanse pop hallucinatie

Je zou het niet meteen zeggen als je haar muziek hoort, maar de uit Japan afkomstige Lin Suemi studeerde af als klassiek pianist en performance artiest in California. Nu zingt en produceert ze onder de artiestennaam Golin voor het Belgische label Midlife Music.

Golin mixt Japanse popmuziek, gelaagde vocalen en samples tot een elektronische sound. Door haar achtergrond in de performance arts, zijn live shows van Golin fysiek en onvergetelijk.

De Banengeneratie 

Bij de FrontRow Bookclub komen we niemand minder dan Pete Wu, schrijver van de Bananengeneratie tegen. Schrijver en Journalist Basje Boer gaat in gesprek met Pete over zijn boek, en wat dan nog meer. Nieuwsgierig?

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3D5gY78

Young Collectors Festival  x De Belofte #16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding van Kunstliefde.nl 

Kunstliefhebbers opgelet! De derde editie van de Young Collectors Festival is er weer op 9 oktober in Utrecht, met de thema: Art is for Everyone. Hier kun je de kunstwerken van opkomende kunstenaars van Utrechtse collecties bekijken. 

Het festival eindigt bij de Belofte #16. 

Ons oog viel op de jonge maker Kiana Girigorie. Girigorie heeft gemengde roots, en haar Japanse roots zie je veelal terug in haar werk. Haar werk doet denken aan elementen die je terugziet in Japanse Anime en heeft iets van het spirituele dat je bij werk van Studio Ghibli terugziet. Iemand dus om in de gaten te houden!

Voor meer informatie ga naar: https://bit.ly/3mpq6ga en https://bit.ly/3lhh1qb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.