pac_nieuws__0003_Toneelgroep-Oostpool-De-Bananengeneratie-Marijke-de-Gruyter-en-Nicolien-de-Jong-2

De Bananengeneratie

In oktober 2022 gaven de vijf getalenteerde acteurs Nhung Dam, Kok-Hwa Lie, Yuwi, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher, onder regie van Char Li Chung, een gezicht aan de diverse jonge generatie van Oost-Aziatische Nederlanders. PAC verzorgde aansluitend vier nagesprekken en maakte samen met podcastmaker Vinny Tailor De Bananenpodcast.

“Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.” ~ Char Li Chung

‘De Bananengeneratie’ is een voorstelling naar het boek van Pete Wu over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu. Hiermee brengt hij de stereotypen, clichés, en verscheidenheid van de Chinezen die geboren in Nederland en geworteld zijn aan het daglicht.

PAC Je Boek! Podcast Aflevering 6 ‘De Bananengeneratie’

Luister naar de zesde aflevering van de PAC je boek! Podcast van de boekenclub van PAC. Lisa Tjen en Marijke Phoa bespreken daarin hun favoriete onderdelen van het boek ‘De Bananengeneratie’ van schrijver Pete Wu.

De Bananenpodcast

Voor De Bananengeneratie gingen de acteurs van de voorstelling in gesprek met podcastmaker Vinny Tailor en Hui-Hui Pan, oprichter van PAC. Zij spraken met elkaar over het maakproces van de voorstelling, hun persoonlijke ervaringen en de nogal domme vragen of opmerkingen die zij regelmatig krijgen over hun Aziatische uiterlijk.

De podcast bestaat uit vijf afleveringen van een klein kwartier. Tijdens elke aflevering schuift er een andere acteur bij Vinny en Hui-Hui aan.

Meer over de Bananengeneratie