Isra Lee
Filantroop en social entrepreneur

PAA Foto's (1)

Isra Lee heette voorheen Eva Yoo Ri Brussaard. Ze is oprichter en huidige directeur van de stichting Single SuperMom, die ze in 2008 heeft opgericht.

Isra werd geboren in Zuid-Korea, en als baby met haar oudere zusje overgebracht naar een adoptiegezin in Nederland. Ze werd zelf alleenstaande moeder, en heeft met haar zoon een moeilijk begin gehad. Dat bracht haar ertoe om andere moeders op te zoeken om gezamenlijk sterker te staan. Onder haar leiding is Single SuperMom uitgegroeid tot het grootste platform en netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. Single SuperMom biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders en hun kinderen door het hele land, met als doel het versterken van de sociaaleconomische positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders.

Ze schreef verschillende boeken, waaronder ‘Het handboek voor de alleenstaande moeder’ in 2014 en ‘Untitled Mothers’ voor moeders op afstand met boodschappen van liefde en kracht in 2012, dat werd vertaald in het Engels, Spaans en Koreaans en bood boodschappen van liefde en kracht aan moeders op afstand. Ook ontwikkelde zij diverse trainingen voor alleenstaande moeders en hun kinderen, waaronder ‘Durven Doen!’ en ‘Ik ben Rijk’. In 2017 was Isra genomineerd voor Amsterdammer van het jaar en daarnaast was ze drie keer genomineerd voor de Joke Smitprijs. Ook kwam ze in 2016 in de Kleurrijke top 100.

Meer informatie over Isra Lee: LinkedIn Instagram, opiniestuk het Parool, opiniestuk de Volkskrant

Isra over SingleSuperMom bij Vrouwen van Amsterdam

Isra is kandidaat Amsterdammer van het Jaar 2017

Isra over feminisme en klasse in de huidige tijd (vanaf 37.10)