PAC Je Boek! Bookclub Editie #8

Voor de achtste editie van PAC Je Boek! lezen we het boek ‘East Side Voices’ van Helena Lee.

Schrijver, editor en presentator Helena Lee heeft Chinese roots en begon het platform ‘East Side Voices’ om Aziatische schrijvers in de spotlight te brengen. Ook houdt Helena Lee zich bezig met de #StopEASEAHate campagne en is ze een mentor bij ‘Women in Journalism’.

“East Side Voices is a thoughtful, painful reminder of the grand narratives that get buried under belittling stereotypes, of how progress can also regress and how self-actualisation, self-discovery and personal excellence still grate against the perceptions of strangers.” – Bidisha, The Guardian

In deze gedurfde, unieke bundel nodigt ‘East Side Voices’ ons uit om een eindeloos spectrum van ervaringen uit de Oost- en Zuidoost-Aziatische diaspora te ontdekken. Met originele essays en poëzie van bekende Britten, neemt ‘East Side Voices’ ons mee naar vele plaatsen: van de frontlinies van de NHS tijdens de Coronapandemie tot de set van een Harry Potter film, van een bruisend Londens restaurant tot een spiritueel festival in Myanmar. In deze bundel navigeren we door de erfenissen van familiegeschiedenis, raciale identiteit, assimilatie en verschillen.

We bespreken dit boek op woensdag 25 januari 2023 van 19.30 – 21.30 uur in Amsterdam. 

Wil je hierbij zijn? Stuur ons een DM op Instagram of e-mail via bookclub@pac.tv.

Choose your Reaction!