Over omroep PAC

PAC staat voor Pan-Asian Connections en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke link met Azië hier in Nederland en de dynamiek en veelzijdigheid van het verre Oosten.

PAC wil verhalen vertellen vanuit een Aziatisch-Nederlands perspectief, die de authenticiteit en rijkdom van de Aziatische culturen en ervaringen daadwerkelijk tentoonstellen. Verhalen met nuance en diepgang. Verhalen die begrip creëren en de diversiteit en complexiteit van de vele Aziatische gezichten representeren. Persoonlijke verhalen die inspireren.

In Nederland wonen meer dan 1 miljoen mensen met wortels in Azië. Dit is echter nauwelijks terug te zien in het huidige medialandschap. Ondanks het feit dat vele generaties Aziaten al meer dan 100 jaar in Nederland leven, ontbreken de gezichten en verhalen in de media die voorbij gaan aan de stereotype sketches en typetjes.

2020 is het jaar van de vele veranderingen met ruimte voor nieuwe geluiden. Nu is er een kans om tot het publieke bestel toe te treden om zo samen met vele nieuwe aspirant-omroepen een verandering teweeg te brengen in het huidige medialandschap. Innovatie werkt het beste van buitenaf, als disruptor, inspringend op de onbekende behoeften van het publiek. 

Nee, PAC is er voor alle Nederlanders. Het doel van PAC is ontstaan vanuit de behoefte om meer verbinding te creëren tussen Nederlandse Aziaten en niet-Aziatische Nederlanders. PAC presenteert gevarieerde thema’s vanuit een Nederlands-Aziatische invalshoek, die iedereen aan kan spreken. Hiermee beoogt PAC een beter begrip voor Azië te creëren en hiermee stereotypes te doorbreken. 

PAC biedt een podium aan nieuw Aziatisch-Nederlands talent. Bijvoorbeeld door hun korte films te vertonen, of samen met hen nieuwe programma’s te maken. Variërend van talkshows en culinaire programma’s tot verdiepende documentaires. 

Cross-culturele programma’s op televisie, radio en online met verfrissende verhalen over Azië in Nederland en Nederland in Azië.

lees meer hier

Lidmaatschap

Door lid te worden steun je PAC om een Aziatisch geluid te laten horen in het Nederlandse medialandschap. Een geluid dat nu gemist wordt. Jouw lidmaatschap is dus van groot belang! 

Voor slechts €10 per jaar ben je lid van PAC. Met een PAC lidmaatschap,

  • steun je PAC-programma’s 
  • help je een podium te bieden aan nieuw divers Aziatisch talent 
  • kun je meedenken en meepraten over (toekomstige) programma’s
  • word je onderdeel van een zeer uitgebreid netwerk van mensen met een sterke relatie met Azië
  • krijg je exclusief toegang tot PAC ontmoetingen, events en masterclasses
  • krijg je 4x per jaar een hele toffe nieuwsbrief

Voor €10 ben je een jaar lang lid van de PAC community. Daarna zullen we je vragen of je nog steeds bij ons wilt horen. Kies je voor een jaarlijkse afschrijving? Dan verlengen we je lidmaatschap automatisch.