Kpop, ookwel Koreaanse popmuziek is wereldwijd enorm populair. En dat is in Nederland ook niet ontgaan. Op Youtube maken verschillende Kpop groepen de ene miljoenen views na de andere. Toch zien we weinig Kpop terug in de mainstream media in Nederland. Omroep PAC wilt hierin verandering.

kpop

Kpop al veel langer populair

Kpop is al veel langer populair in een groot deel van Azië. Er was ook wel sprake van de Korean Wave. Koreaanse films en drama series maakten een grote impact op de entertainment industrie in verschillende landen zoals Japan, China, Taiwan, Indonesie, Thailand en Vietnam. Tegelijkertijd kwam een nieuwe stroom van Koreaanse popmuziek. In de 90s beleefden groepen zoals Shinhwa, S.E.S. en Turbo al enorme bekendheid.

Begin 2000 zagen we het aantal groepen enorm toenemen. Ook wereldwijd nam de populariteit toe. Door deze groei werd de Kpop industrie ook steeds moderner en trokken steeds meer talenten aan. Namen zoals 2PM, Big Bang, Super Junior, TVXQ, Wondergirls, 2NE1 en Shinee schitterden in de 2000s over de hele wereld.

Kpop ook op Nederlandse TV?

In tegenstelling tot de mainstream media wilt PAC meer Kpop op de Nederlandse TV. Vergeleken met de cijfers op Youtube en andere online platformen blijft Kpop onderbelicht op de Nederlandse TV. Kpop maakt ondertussen miljoenen views terwijl we in Nederland nog blijven vasthouden aan vooral westerse (Amerikaanse) artiesten.

Word ook lid

Help omroep PAC voor meer Kpop op Nederlandse TV. We hebben 50.000 leden nodig voor 31 december. Help je mee? Voor maar een tientje help je mee aan een nieuw geluid aan het publieke bestel!