The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Outdoor Filmvertoning — LAN YU 藍宇 + shorts

augustus 3

Woensdag 3 augustus kan je een outdoor filmvertoning van de film LAN YU 藍宇 (2001) zien met voorafgaand de twee korte films: I Didn’t Dare to Speak (2021) en Soy Sauce (2020).

 

Over LAN YU 藍宇:

Stanley Kwan’s LAN YU is een queer cinema klassieker en een schrijnend portret van een onverwachte relatie tussen twee mannen die gevuld is met passie, bedrog, verlangen en spijt. Op zoek naar iets anders dan zijn eindeloze one-night stands ontwikkelt Handong een seksuele relatie en onverwacht ook iets diepers met Lan Yu, een jonge student. Lan Yu blijft trouw aan Handong ondanks diens promiscuïteit en impulsieve huwelijk, des te tragischer hun uiteindelijke lot.

Deze re-release viert het 20 jarige bestaan van deze film. LAN YU is een adaptatie van een Chinees verhaal dat in 1998 anoniem op internet verschenen is, een verhaal van hartzeer en het verlies van een liefde die had kunnen zijn.

 

Over I Didn’t Dare to Speak:

Te midden van skateboarders, queer zijn en vriendschap, belicht I Didn’t Dare to Speak de uitdagingen van opgroeien.

 

Over Soy Sauce:

Interraciale relaties leiden vaak tot machtsconflicten in de thuissituatie. Dit eenvoudige verhaal laat een eigenzinnige manier van politieke tegenstand zien.

Voor meer informatie ga naar

https://cinemasia.nl/nl/2022/07/04/outdoor-filmvertoning-lan-yu-%e8%97%8d%e5%ae%87-shorts/

Gegevens

Datum:
augustus 3
Evenement Categorieën:
,