The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nhu Xuan Hua: Hug of a swan | Huis Marseille

september 29 - december 4

Afbeelding afkomstig van Huis Marseille

 

Huis Marseille presenteert de eerste museale tentoonstelling ‘Hug of a swan’ van de Frans-Vietnamese kunstenaar Nhu Xuan Hua.

De tentoonstelling belicht de veelzijdigheid van haar kunstenaarschap, dat eveneens vorm krijgt in installaties en autonoom werk geïnspireerd door familiefoto’s. Het laat zien dat deze categorieën in feite niet van elkaar te scheiden zijn en dat de inspiratie voor elk van Hua’s creaties voortkomt uit een persoonlijk en gedeeld geheugen.

Hua is geboren in Parijs, nadat haar familie vluchtte door de Vietnamoorlog. Als tweedegeneratie-immigrant groeide ze op tussen twee culturen en nadat ze uit huis ging, voelde ze steeds meer aan afstand ontstaan tot haar roots. Om deze kloof te dichten vroeg ze haar familie naar hun verleden en zodoende meer over haarzelf te leren. ‘Hug of a swan’ is haar artistieke antwoord op dit onderzoek, gepresenteerd als sfeervolle installaties van altaren met associatieve artefacten.

De titel is dan ook een verre verwijzing naar de zwanenzang – het lied dat een einde aankondigt. Een acceptatie van ambivalente gevoelens ten opzichte van vroeger, waarmee Hua zich openstelt voor een nieuw project.

Voor meer informatie ga naar https://huismarseille.nl/tentoonstellingen/nhu-xuan-hua/

Gegevens

Begin:
september 29
Einde:
december 4
Evenement Categorie: