The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

New Rainbow China

augustus 5

CinemAsia presenteert ‘New Rainbow China’, een dubbele korte filmscreening van China PK Queen (2021) en New Beijing, New Marriage (2009). Na de films zal een Q&A plaatsvinden met een paneldiscussie over LGBTQ+ activisme in het vasteland van China.

Het leven van LGBTQ+ mensen in China wordt steeds uitdagender vanwege de strikte censuur regels en het controleren van queer-activiteiten. De getoonde documentaires reflecteren een versie dat tegenwoordig niet mogelijk is in China. Tijdens de panel bespreken de gasten hoe de situatie is veranderd de afgelopen jaren en hoe dit iedereens leven heeft beïnvloed.

 

Over China PK Queen:

Jessica is een online professionele Drag Queen in China. Elke dag van de week gaat hij online om op te treden en om geschenken van zijn fans te ontvangen. Hoewel hij ervan geniet om Drag Queen te zijn, moet hij niet alleen zijn talenten en vaardigheden bewijzen, maar ook vechten tegen vooroordelen en discriminatie. Zelfs als de ruimte voor drag shows in China beperkt is, is hij altijd op zoek naar mogelijkheden om voor live publiek op te treden.

 

Over New Beijing, New Marriage:

Op Valentijnsdag kozen een homostel en een lesbisch koppel ervoor om hun trouwfoto’s te laten maken in de Qianmen Street. Het was een prachtige lentedag in Peking. Mensen die getuige waren van het evenement zijn onder meer lokale bewoners en toeristen uit het hele land. Zouden ze begrijpen wat er aan de hand was?

Voor meer informatie ga naar

https://www.eventbrite.com/e/new-rainbow-china-tickets-382925088247?aff=ebdsoporgprofile

Gegevens

Datum:
augustus 5
Evenement Categorieën:
, ,