The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Modern Japans Lak

juli 21 - september 4

Het Rijksmuseum presenteert een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Modern Japans Lak’. De lakkunst heeft een geschiedenis van duizenden jaren en zit diep in de Japanse cultuur verankerd. Met een proces dat soms jaren duurt, wordt er met immense aandacht in tientallen laagjes voorstellingen gemaakt. In het begin van de 20ste eeuw gaat de kunstvorm een belangrijke ontwikkeling door terwijl het op zoek gaat naar een nieuwe beeldtaal, dit is ook waar de tentoonstelling zich op focust.

Hoewel er al veel ontwikkelingen waren in de lakkunst werden de kunstenaars zich in het begin van de 20ste eeuw verweten door een gebrek aan vernieuwing. Gefrustreerd hierdoor dwongen ze zichzelf opnieuwe uit te vinden, wat erg succesvol was. Het resultaat was een uitbarsting van creativiteit, persoonlijk ontwerp en expressief kleurgebruik.

In de tentoonstelling culmineert dit in een bijna fotografische verbeelding van een aalscholver op een rots in de branding. Deze ontwikkeling zie je in de tentoonstelling terug in bijna zeventig werken.

Voor meer informatie ga naar

https://www.rijksmuseum.nl/nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/modern-japans-lak

Gegevens

Begin:
juli 21
Einde:
september 4
Evenement Categorie: