The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Diane Severin Nguyen | Huis Marseille

september 29 - december 4

Afbeelding afkomstig van Huis Marseille

 

Elk fotografisch beeld van Diane Severin Nguyen wekt een vreemde sensatie op bij de kijker. Nguyen gebruikt zowel organische als synthetische materialen, zoals latex, haar en vloeistoffen, zowel als sensueel licht en levendige kleuren om complexe, niet eenvoudig te interpreteren beelden te creëren.

De materialen zijn vaak opzettelijk in staat van transformatie vastgelegd: het moment waarop er een fysieke spanning ontstaat. De gedetailleerde foto’s hebben iets unheimisch, alsof er elk moment iets onverwachts kan gebeuren.

Nguyen spreekt over de ‘wonden’ en ‘breuken’ die ze in haar werk wil vastleggen. Vaak zijn de materialen in de geënsceneerde composities erg kwetsbaar. Ze legt precies het moment vast waarop de constructie breekt, scheurt of instort. Door ongewone combinaties van organische en synthetische materialen te maken, wil ze de materialen ontdoen van hun gebruikelijke functie. Ze beschouwt het medium fotografie als een dusdanige vloeibare taal en breekt met bestaande hiërarchieën en betekenissen.

Het kunstenaarschap van Nguyen beperkt zich niet tot fotografie; behalve foto’s maakt ze ook films. De beelden uit haar films staan, met hun verzadigde kleuren en close-up details, erg dichtbij haar fotografische werk. Met haar intrigerende beelden vraagt Nguyen de toeschouwer op een andere manier naar het beeld te kijken en juist niet op zoek te gaan naar herkenning of te willen weten wat er precies is weergegeven.

Voor meer informatie ga naar  https://huismarseille.nl/tentoonstellingen/diane-severin-nguyen/

Gegevens

Begin:
september 29
Einde:
december 4
Evenement Categorie: