The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De eeuw van mijn moeder

september 8 - november 6

Afbeelding afkomstig van Het Nationale Theater

 

De voorstelling ‘De eeuw van mijn moeder’ van regisseur Eric de Vroedt is een ode aan zijn eigen moeder. Het is een indrukwekkend verhaal over de migratie van Nederlands-Indië naar Nederland waarin familierelaties, emancipatie, de liefde en het leven centraal staat.

Over De eeuw van mijn moeder:

In 1948 komt de achtjarige Winnie (gespeeld door Esther Scheldwacht) aan in Nederland, terwijl in Nederlands-Indië de onafhankelijkheidsoorlog woedt. In haar nieuwe thuisland kiest ze radicaal voor ‘niet-Indisch’ zijn, wat voor haar betekent: vrij zijn, zelf de regie in handen hebben. Ze trouwt de Hollandse ondernemer Lex (Hein van der Heijden), wordt verliefd op de Surinaamse Gudrun (Romana Vrede) en steeds weer strijdt ze voor haar autonomie.

Als Winnie op tachtigjarige leeftijd ongeneeslijk ziek blijkt, reconstrueert haar zoon Ramses (Bram Coopmans) haar leven in een provocatieve expositie in het Haagse Kunstmuseum. Hij toont welke sporen het koloniale verleden heeft nagelaten in het leven van Winnie én haar kinderen. In een Haagse toko treffen moeder en zoon elkaar voor een gesprek dat ze nooit eerder durfden voeren.

Voor meer informatie ga naar https://www.hnt.nl/voorstellingen/4883/Het_Nationale_Theater/De_eeuw_van_mijn_moeder

 

Gegevens

Begin:
september 8
Einde:
november 6
Evenement Categorie: