The Blog

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Danh Vo ‘Archive of Dr. Joseph M. Carrier’ Collectie | Huis Marseille

september 29 - december 4

Afbeelding afkomstig van Huis Marseille

 

Danh Vo – een van de beroemdste uit Vietnam afkomstige kunstenaars presenteert samen met Huis Marseille de tentoonstelling ‘Archive of Dr. Joseph M. Carrier’ – een selectie van het fotoarchief van de Amerikaanse antropoloog Joseph Michel Carrier, die van 1962 tot 1973 als anti-guerilla specialist in Vietnam was gestationeerd.

Vo en Carrier ontmoette elkaar in 2006 zij bij een lezing van Vo. Na afloop raakten ze in gesprek en werden ze vrienden. Tijdens een gezamenlijke trip naar Vietnam vertelde Carrier dat hij in 1962 in Vietnam voor het eerst geconfronteerd werd met jongens en mannen die publiekelijk elkaars hand vasthielden – iets wat hij onmogelijk achtte in de conservatieve Amerikaanse gemeenschap waarin hijzelf was opgegroeid.

Hij ervoer het als een bevrijding en besloot die momenten te gaan vastleggen. De interacties waren intiem, maar in de culturele Vietnamese context niet noodzakelijk homo-erotisch. Weer thuis toonde Carrier zijn collectie aan een ontroerde Vo, die het voor het eerst publiekelijk maakte in 2007.

Voor meer informatie ga naar https://huismarseille.nl/tentoonstellingen/danh-vo/

Gegevens

Begin:
september 29
Einde:
december 4
Evenement Categorie: