De Bananengeneratie

“Met De Bananengeneratie wil ik de diversiteit van de Oost-Aziatische gemeenschap in Nederland en de rijke cultuur die zij hierheen hebben gebracht vieren.” – Char Li Chung

Na de het boek en de mooie documentaire is het tijd voor de volgende stap. Onder regie van Char Li Chung komt Toneelgroep Oostpool met de theatrale versie van De Bananengeneratie!

Vanaf oktober brengen de vijf getalenteerde acteurs Nhung Dam, Kok-Hwa Lie, Yuwi, Qiqi van Boheemen en Keanu Visscher een gezicht aan de diverse jonge generatie van Oost-Aziatische Nederlanders.

Pete Wu’s boek gaat over het dubbelleven van Chinese Nederlanders van nu. Hiermee brengt hij de stereotypen, clichés, en verscheidenheid van de Chinezen die geboren in Nederland en geworteld zijn aan het daglicht.

PAC organiseert samen met Toneelgroep Oostpool een Meet & Greet!

In totaal vier avonden waarbij wij gezamenlijk de voorstelling bekijken met afsluitend een nagesprek met o.a. de cast.

Daarnaast reist ‘Guess Who? – the Asian edition’ ook mee met het theater! Het levensgrote spel van multidisciplinair designer en fotografe Rui Jun Luong is de vertaling van de misconceptie over hardnekkige stereotypen als ‘iedereen is Chinees’ en ‘alle Aziaten lijken op elkaar’. Je kan het spel spelen in de foyer bij elke voorstelling.

PAC Je Boek! Podcast Aflevering 6 ‘De Bananengeneratie’

Luister naar de nieuwste aflevering van de PAC je boek! Podcast van de boekenclub van PAC. Lisa Tjen en Marijke Phoa bespreken daarin hun favoriete onderdelen van het boek ‘De Bananengeneratie’ van schrijver Pete Wu.

De Bananenpodcast

Voor De Bananengeneratie gaan de acteurs van de voorstelling in gesprek met podcastmaker Vinny Tailor en Hui-Hui Pan, de oprichter van PAC. Zij spreken met elkaar over het maakproces van de voorstelling, hun persoonlijke ervaringen en de nogal domme vragen of opmerkingen die zij regelmatig krijgen over hun Aziatische uiterlijk.

De podcast bestaat uit vijf afleveringen van een klein kwartier. Elke aflevering schuift een andere acteur bij Vinny en Hui-Hui aan. Je kan de podcast voorafgaand aan de voorstelling luisteren, maar ook daarna.

Meer over de Bananengeneratie