Open call: Branding voor PAC’s community

 

 

 

 

Vereniging Pan Asian Connections nodigt via een open call branddesigners uit om deel te nemen aan een (betaald) ontwikkeltraject voor PAC’s nieuwe online community platform. 

Geselecteerden ontwerpen tijdens de open call een moodboard voor de branding. Het winnende moodboard, wordt in november doorontwikkeld naar volledige branding van de community.

Wie is Pan Asian Connections (PAC)?

PAC streeft naar volwaardige representatie en beeldvorming van Aziaten in Nederland, waarbij zij direct en indirect betrokken zijn bij de regie en vormgeving hiervan. Of het nu gaat om Aziatisch rolmodellen, of verhalen die de relatie tussen Nederland en Azië belichten, PAC wil de go-to partner zijn voor alles wat te maken heeft met Aziatische representatie.

Maar verder zijn we ook een ontmoetingsplek voor creatievelingen met Aziatische roots die het gewoon leuk vinden om andere creatievelingen te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen! Wij merken vanuit het netwerk dat er een sterke behoefte is aan verbondenheid en daarom zijn wij bezig om een community op te zetten. 

Daarom doet PAC mee aan een innovatieprogramma van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek waarbij we bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw online platform die past bij de wensen van de community. Op het online platform komt de diversiteit van Aziatische culturen samen. Of iemand nu op zoek is naar een creatieve opdracht of iemand om mee naar het theater te gaan; op het platform zal je échte verbinding voelen.

Wat ga je ontwikkelen?

Uit de ingezonden portfolio’s maken wij een selectie. Je ontvangt een gedetailleerde briefing na de selectie en gaat dan aan de slag met een moodboard voor de branding van de community: je visuele visie voor de community. 

Voor wie is de open call bedoeld? 

Wij zijn op zoek naar brand designers die ervaring hebben met online communities. Je hoeft niet uit Azië te komen, een band met Azië is wél gewenst! 

Hoe werkt het? 

Het proces bestaat uit de volgende fases: 

  1. Aanmelden: Meld je aan voor 13 oktober 18:00 uur voor de selectieprocedure door je CV + portfolio op te sturen via de aanmeldingslink (onderaan te vinden). 
  2. Selectieprocedure: Op 14 oktober hoor je of je geselecteerd bent voor de ontwikkelfase. Je krijgt een uitgebreide briefing voor het moodboard. 
  3. Ontwikkelingsfase: Geselecteerden krijgen de tijd om een moodboard te ontwerpen voor een branding van de community. Voor het indienen van een ontwerp dat voldoet aan de eisen, ontvang je een vergoeding van 250,- euro. De deadline is op 27 Oktober om 18:00 uur.
  4. Uitslag: Op vrijdag 28 oktober maken we bekend maken welk moodboard verkozen is door PAC. 
  5. Samen bepalen we de vervolgstappen en je prijsvoorstel voor de volledige branding + brandguide van de community. Je ontvangt hiervoor een officiële opdracht. 
Hoe meld ik mij aan?

Stuur je CV + Portfolio via dit formulier, voor 13 oktober 18:00. 

Vragen? Neem gerust contact op met ons via info@pac.tv, ter vermelding van ‘open call’.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.