Weekendtips (17/02/22 – 23/03/22)

0

NOW YOU SEE ME MORIA #2

Afbeelding van Josephine Dishoni | Now You See Me Moria | Stedelijkmuseum.nl

De activistische tentoonstelling ‘NOW YOU SEE ME MORIA’ heeft een tweede editie die het Stedelijke Museum deze maand vertoont.
In deze tentoonstelling zijn foto’s te zien die door bewoners van vluchtelingenkamp Moria zijn gemaakt. Ook zijn de activistische posters van grafisch vormgevers gefotografeerd en is ook te zien. Spaanse beeldredacteur, Noemì, is initiatiefneemster van Now You See Me Moria.
Noemí stelde haar foto’s van Amir, jongen die al een jaar in dat kamp woont, voor om een groot podium te geven om aandacht te vragen voor de onmenselijke situatie in Moria. Vier fotografen sloten zich aan: Ali en Mustafa uit Afghanistan, Qutaeba uit Syrië en Reza uit Iran. Het account @now_you_see_me_moria heeft inmiddels 37.000 volgers en trekt de aandacht van internationale media en organisaties. Deze fotografen brengen hun dagelijkse leven in het kamp in beeld. De foto’s zijn niet altijd even fotografisch geschoten, toch stralen zij de kracht in de authenticiteit en puurheid ervan en soms geven ze een beeld van onverwachte schoonheid.

Meer informatie? Check dan even de website van het Stedelijk museum.

 

Krant van Veenfabriek

Afbeelding van Anne Harbers | Veenfabriek.nl

Zin in een voorstelling? Dan is het eerste deel van het drieluik De Klap ‘Krant’ van Veenfabriek wellicht een optie.  ‘Krant’ neemt ons mee naar de aardbeving voor de kust van Chili en Peru. Verwoestende golven tot 25 meter hoog. En… aan de andere kant van de wereld, in Europa… Eigenlijk Nederland, probeert de redactie contact te leggen met de correspondent in Zuid-Amerika. Tegelijk worden er over het eigen bedrijf geheimen onthuld. Maar wat is er van waar? En wat zijn de gevolgen als ook dit in de krant komt…?

In deze voorstelling speelt onder andere acteur, Phi Nguyen, erin. Ook wel te herkennen aan zijn rol in Bon Bini Holland 1 & 2.Voor meer informatie over de voorstelling en tickets vind je hier.

 

Revolusi! in het Rijksmuseum

Afbeelding van Rijksmuseum.nl

Ontdek de geschiedenis van Indonesië (1945-1949) in een breder perspectief op de onafhankelijkheidsstrijd: ‘Revolusi! Indonesië onafhankelijk’. Nu te bezichtigen in het Rijksmuseum!Centraal in deze unieke tentoonstelling staan meer dan twintig mensen die de revolutie van dichtbij hebben meegemaakt o.a journalisten, militairen, kunstenaars, diplomaten, kinderen, politici en anderen. Deze ervaringen maken duidelijk dat de geschiedenis met veel verschillende gezichten en stemmen hebben.Na meer dan drie eeuwen van koloniale bezetting door Nederland, spreekt Indonesië in 1945 zich uit om een onafhankelijk land te worden. Vanaf dat moment wordt ruim vier jaar lang gestreden voor zelfbeschikking. In 1950 wordt Indonesië lidstaat van de Verenigde Naties. Hiermee is de internationale bevestiging van de onafhankelijkheid een feit. Vandaag de dag heeft het land ongeveer 270 miljoen inwoners en bestaat uit meer dan 17.000 eilanden.De persoonlijke verhalen en de meer dan 200 objecten- van herinneringen in privébezit tot niet eerder in Nederland getoonde schilderijen uit Indonesische kunstcollecties, vormen de geschiedenis die niet te missen is!

Check Rijksmuseum voor meer informatie of koopkaartjes.

Podcast PAC Je Boek afl. 1 & 2

De eerste twee afleveringen van PAC Je Boek! Podcast zijn uit en jullie kunnen het beluisteren!

Marijke Phoa en Lisa Tjen nemen ons mee in de verhalen van schrijfster Cathy Park Hong en haar boek Minor Feelings en schrijfster Jean Kwok met haar boek Searching For Sylvie Lee.

Ben jij benieuwd wat je hebt gemist bij de boekenclub? Luister het via onze website of ga naar naar onze Spotify Kanaal.

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.